VadeVi
Nova convocatòria dels premis ‘Bite i Mos’ a continguts enogastronòmics

Va ser una novetat de 2023. I enguany torna. El Departament d’Empresa i Treball vol seguir reconeixent el paper “fonamental” dels creadors i creadores de continguts digitals enogastronòmics en el foment d’aquest tipus de turisme amb els Premis Bite i Mos. I ho fa obrint nova convocatòria per a reconèixer a més professionals.

Fins al 20 de març es poden presentar candidatures que optaran a premi en aquesta segona edició dels guardons, que es desvetllaran durant la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia prevista per aquest mes de maig al Teatre Nacional de Catalunya.

Els guardons tenen per objectiu premiar la capacitat d’aquests creadors i creadores de continguts digitals per difondre i afavorir l’enogastronomia i, alhora, posicionar Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència a escala mundial. S’inclouen tota mena de professionals que difonen la feina que fan, tant els mateixos restaurants, cuiners i cellers, com fotògrafs, periodistes, viatgers gastronòmics o foodies que fan de la passió per l’enogastronomia la seva manera de viure o la seva professió.

Dues categories: Bite i Mos

Els Premis Bite i Mos s’estructuren en dues categories. Per una banda, la categoria Bite, que té en compte la divulgació enogastronòmica en un àmbit d’actuació internacional. Inclou les següents subcategories:

  • BITE honorary award: premia una carrera professional rellevant que ha contribuït a fer valdre la cultura culinària catalana mitjançant la creació de contingut digital.
  • Best foodie: premia la persona que desenvolupi el millor contingut mundial en l’àmbit enogastronòmic.
  • Best winefluencer: premia la persona més influent en l’àmbit de la creació de continguts enològics.
  • Best food traveller: premia la persona que faci difusió en l’àmbit de la creació de continguts gastronòmics relacionats amb viatges.

D’altra banda, la categoria Mos té en compte l’àmbit nacional i inclou les subcategories:

  • Millor prescriptor/a de la cuina catalana: reconeix el personatge públic que fa la divulgació de la gastronomia catalana en els mitjans digitals.
  • Millor ambaixador: premia el millor creador o creadora de contingut de la gastronomia catalana.
  • Millor prescriptor/a del vi: premia el millor creador o creadora de contingut en l’àmbit enològic català.
  • Millor col·lectiu: premia la millor presència digital d’un col·lectiu relacionat amb l’enogastronomia catalana.
Ferran Adrià, recollint el guardó de l’edició 2023 de mans del president de la Generalitat | Foto: E.V.

Premis de la primera edició

En la primera edició, Ferran Adrià va ser reconegut amb el Premi Bite honorary award. També es va concedir el premi Best foodie a Peter Atzen, es va reconèixer la tasca de Tom Matthews amb el premi Best winefluencer i es va atorgar el premi Best food traveller a Rafael Tonon. En clau nacional, Nandu Jubany es va endur el premi a Millor ambaixador; Ada Parellada el de Millor prescriptora de la cuina catalana, Ruth Troyano, Millor prescriptora del vi, i les Dones de la Mar com a Millor col·lectiu.

El Premis Bite i Mos s’emmarquen dins la Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa