VadeVi
L’obertura del nou Vinseum, endarrerida per una impugnació

La inauguració del nou Vinseum ha hagut de ser ajornada a causa d’una impugnació. Segons expliquen des del mateix centre a través d’un comunicat, una de les empreses que havia presentat candidatura a la contractació del Lot B, corresponent a la producció audiovisual, ha interposat un recurs que ha paralitzat el concurs, obligant a modificar el calendari previst. El mateix Vinseum afirma que un defecte de forma del plec administratiu l’obliga a declarar nul el procediment i a tornar a dur a terme el concurs per a la contractació d’aquesta part del projecte.

Vinseum
Vinseum

El Vinseum desisteix el procediment per no causar més retards

El passat 14 d’octubre, quan faltava poc per a la fi del període d’al·legacions del concurs per a la producció subministrament i muntatge de la museografia del nou museu, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP) va comunicar-los que una UTE, una unió temporal de tres empreses del Penedès que s’havia presentat candidata al Lot B, havia presentat un recurs especial.

Un cop revisades les al·legacions, el museu ha decidit desistir el procediment i tornar a repetir el concurs, tal com li recomanava l’Àrea de Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Els tècnics del consistori proposen aquesta resposta per garantir que el marc jurídic de la licitació sigui “òptim i inapel·lable”. Així, a més també s’evita una possible demora en la resposta del TCCSP i minimitza l’afectació en el calendari d’inauguració.

Fotografia aèria del Vinseum el 2012 | Vinseum
Fotografia aèria del Vinseum el 2012 | Vinseum

Així doncs, el procediment de licitació del Lot B tornarà a començar amb un plec administratiu revisat i millorat per esmenar possibles defectes de forma. El calendari de treball s’endarrerirà com a mínim tres mesos, el temps que demana el procés de licitació. Si el Vinseum no hagués desistir el procediment, però, la demora podria ser d’entre sis i onze mesos.

La resta de treballs avancen segons el previst

Pel que fa al Lot A de la licitació, la producció i el muntatge museogràfic, continua amb el calendari previst i la UTE Sono-Croquis, amb la direcció d’obra de Varis Arquitectes, ja treballen per produir i muntar la nova museografia abans que acabi el mes de maig de 2023. No obstant això, la inauguració integral del nou museu no es produirà abans del segon semestre del mateix any, ja que la part audiovisual és “protagonista” i “imprescindible” per donar sentit a la proposta museogràfica.

Més notícies
Vinseum

El VINSEUM comença el muntatge del nou edifici al setembre

El museu ha programat portes obertes entre el 28 d'agost i el 4 de setembre
:  - Mobile
Sala de premses original | Vinseum

Vinseum, el museu que neix de la necessitat i superació d’un poble

Més enllà de les novetats sobre l'ampliació del projecte, aquest museu del vi de Vilafranca té una llarga història que fa mirar enrere prop d'un centenar d'anys
:  - Mobile
El director del Vinseum, Xavier Fornos | Gérard-Philippe Mabillard

Xavier Fornos: “El Vinseum serà el gran museu de les cultures del vi”

El director del Vinseum té "moltes ganes" que la reforma i reobertura del museu "sigui realitat"
:  - Mobile
Taverna del Vinseum | cedida

El VINSEUM assumeix la gestió de la taverna

En un futur proper, el projecte de transformació en què està immers el museu integrarà aquest espai dins d’una nova àrea que gestionarà tota l’activitat cultural i vinícola vinculada amb el sector del vi
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa