L’empresa Reserva de la Tierra, l’embotelladora i comercialitzadora de vins involucrada en un cas de pressumpta falsificació d’etiquetes de certificació, es troba en suspensió de pagaments i ha presentat concurs de creditors als Jutjats Mercantils de Tarragona, segons informa ‘Crónica Global’, que també afirma que el concurs és el pas següent en la tramitació d’un expedient que va començar fa uns mesos.

En caiguda lliure des de la primera operació policial

D’ençà que l’empresa va ser denunciada i que els Mossos d’Esquadra van començar les seves investigacions i actuacions, que van incloure l’aturada de les vendes d’algunes marques en diversos supermercats de Catalunya i de l’Estat, Reserva de la Tierra hauria estat trobant moltes dificultats per trobar finançament i mantenir la seva liquiditat, cosa que l’ha dut a la situació actual. Pel que afirma ‘Crónica Global’, el balanç comptable afirma que hi ha un actiu de 25 milions d’euros i 17 milions de deutes, deixant uns passius procedents del finançament bancari de prop de 10 milions d’euros.

Instal·lacions de Reserva de la Tierra, amb la façana renovada | E.V.

Un escàndol que ha sacsejat el món del vi

Així doncs, l’empresa, que el 2020 havia declarat unes vendes per valor de 58 milions d’euros i uns beneficis d’1,4 milions, es troba al límit de la fallida d’ençà que, arran d’una denúncia dels Consells Reguladors de les D.O. Montsant i Terra Alta i la D.O.Q. Priorat, els Mossos van començar a investigar la pressumpta falsificació d’etiquetes de garantia, una denúncia a què també es van afegir les D.O. Catalunya i Tarragona.

La investigació, que a dia d’avui continua sota secret de sumari, va incloure la localització de bobines, milions de distintius de garantia falsificats i la immobilització de gairebé un milió d’ampolles de vi que duien aquests distintius fraudulents. Les autoritats també van ordenar a diversos supermercats que retiressin dels seus lineals les marques embotellades a Reserva de la Tierra.

El Jutjat d’Instrucció nº3 de Reus va intervenir l’empresa pels pressumptes delictes de frau, publicitat enganyosa, falsetat documental i delicte contra la propietat industrial. Actualment, el capital social de Reserva de la Tierra es reparteix entre Soliterra Fines Wines SL, de les Borges del Camp, i Ultraliment Food Brokers SL, de Sant Cugat del Vallès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa