VadeVi
Roben 150.000€ en vi d’un conegut restaurant de Madrid

Uns lladres han robat uns 150.000 euros en vi del conegut restaurant Coque, un establiment amb dues Estrelles Michelin situat a Madrid. Segons explica l’agència Europa Press, citant fonts de la Prefectura Superior de la Policia Nacional, els delinqüents van entrar al restaurant durant una matinada d’aquest passat pont i es van endur “132 ampolles de vi de gran qualitat”.

Un robatori “de gran precisió”

Els germans Sandoval, que duen el Coque, no van denunciar el robatori fins aquest dimarts a la tarda ja que, entre diumenge i dilluns, va estar tancat. La policia afirma que els lladres van entrar en primer lloc a una farmàcia propera, que fa un més que es troba tancada. Des d’allà van intentar accedir al restaurant a través de la paret però, en no tenir èxit, van fer servir una escala per entrar al pati i forçar la porta de darrere.

Segons Rafael Sandoval, el robatori va ser “de gran precisió” perquè els delinqüents van inutilitzar el sofisticat sistema de seguretat que protegeix, entre d’altres, el seu celler de vins exclusius. “Suposo que deuen tenir inhibidors”, va afegir el propietari del restaurant, que ha alertat els seus companys dels sectors de la restauració i els cellers. “Hi ha un mercat negre al món del vi i no s’ha de comprar a cases no oficials”, ha explicat, i creu que cal fer públics aquests fets perquè “no passin més”.

La cocteleria del restaurant Coque
La cocteleria del restaurant Coque

Vins amb un gran valor sentimental

Pel que fa al valor dels vins robats, Sandoval encara els està quantificant, però ha explicat que està especialment “preocupat i dolgut” perquè algunes de les ampolles robades eren del seu avi Coque, d’anyades tan antigues com poden ser les de 1925 o 1936. “Tenim una gran amargor per desprendre’ns d’aquestes ampolles que apreciàvem tant”, ha conclòs.

La policia sospita d’un robatori per encàrrec

La Policia Nacional està investigant el robatori i buscant-ne els responsables que, segons sembla, podrien ser membes d’una banda que duu a terme aquestes accions per encàrrec per vendre els vins a altres països, ja que “tenen bona venda a l’exterior”. Les autoritats disposen de les imatges de totes les càmeres del local i buscaran entre les persones que van passar per la zona o van menjar al local els dies anteriors, ja que creuen que el Coque havia estat vigilat.


Més notícies
Constantin Gabriel Dumitru gravat per les càmeres d'Atrio durant el robatori

Tanquen la investigació del robatori d’1,6 milions d’euros en vi a Cáceres

Una 'miss' mexicana i un lladre expert van ser els autors d'una operació de pel·lícula
:  - Mobile

Els lladres fan l’agost a la vinya

Unió de Pagesos denuncia l’augment de robatoris a les finques agràries del Baix Penedès
:  - Mobile
Celler de Atrio on es va produir el robatori dels vins

Cas tancat pel robatori milionari a l’Atrio

Una de les referències furtades, el Château d'Yquem de 1806, estaria valorada en més de 300 mil euros
:  - Mobile
Celler de Atrio on es va produir el robatori dels vins

El tribunal manté a presó els lladres de vins de l’Atrio pel “risc de fuga”

La parella va endur-se un botí de més d'un milió i mig d'euros
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa