VadeVi
El vi novell català ja és a punt per celebrar la nova anyada
  • CA

El vi novell del país és a punt d’arribar a tot Catalunya. Aquest divendres 11 de novembre, dia de Sant Martí, serà a les botigues i establiments de restauració, tal com marca la tradició. Els vins han estat presentats al Celler El Tros, a Barcelona, en un acte on Toni i Meritxell Falgueras han apadrinat aquests nous vins novells. És el primer vi fet amb la collita de l’any, sense cap mena de repòs i que, tan bon punt acaba la fermentació, es prepara per l’embotellament i la distribució.

Enguany els cellers que els han elaborat són 13 i de 7 denominacions d’origen diferent, cosa que suposa la incorporació d’un nou elaborador i d’una nova Denominació d’Origen per arribar a un total de 17 vins entre blancs, rosats i negres. Vins que, com tots els novells, destaquen per la frescor i el fruit afruitat, com de raïm acabat de collir. Productes alegres i sense pretensions ideals per a àpats informals que, tradicionalment, s’obrien justament el dia de Sant Martí, quan a les masies es feia la matança del porc.

Enguany 13 cellers han embotellat 17 vins novells que aquest Sant Martí ja es podran trobar a tot el país | A.S.
Enguany 13 cellers han embotellat 17 vins novells que aquest Sant Martí ja es podran trobar a tot el país | A.S.

Un creixement constant

Als 8 cellers que es van presentar el 2017, doncs, ja se n’han incorporat cinc. Per tal que un vi pugui formar part d’aquests vins novells, cal complir diversos requisits com ara que estiguin embotellats, que a l’etiqueta indiqui que són vins novells, l’anyada a què correspon i, és clar, que no hagin estat posats a la venda abans del dia de Sant Martí. Amb tot això, es pot formar part de l’únic vi de temporada de Catalunya.

‘The Wine Truck’ torna per dur el vi novell a tot el país

Per celebrar aquesta nova anyada, s’han organitzat un bon número d’activitats per fer-los arribar a tot el país. ‘The Wine Truck’, per exemple, farà que els vins tornin a sortir de ruta, començant aquest mateix dissabte, 12 de novembre a Sant Cugat del Vallès. Concretament, serà al Celler Modernista on, entre les sis de la tarda i dos quarts de deu del vespre, es podran tastar tots aquests vins i maridar-los amb tapes, tot plegat amb una actuació musical de Max Sunyer, guitarrista del mític grup català de música progressiva Pegasus.

'The Wine Truck' tornarà a dur els vins novells catalans per tot el país | A.S.
‘The Wine Truck’ tornarà a dur els vins novells catalans per tot el país | A.S.

Aquesta gira del vi novell arrencarà a Sant Cugat, doncs, i iniciarà un periple que la durà a Tarragona, Cardedeu, Tortosa, Cantonigròs, Les Borges Blanques… i que acabarà el proper 10 de desembre als jardins del Palau Robert de Barcelona, on se celebrarà la Festa del Vi Novell per primera vegada després de dos anys de no poder a causa de la pandèmia. Una festa que no només comptarà amb els vins sinó també amb teatre, música i moltes sorpreses més.

Més notícies
Ampolles de vi novell a la 'wine truck' que ha recorregut Catalunya | cedida
La Festa del Vi Novell s’ajorna fins al desembre
Comparteix
L'esdeveniment estava previst pel 12 de novembre, però uns treballs als jardins del Palau Robert obliguen a canviar-ne la data
El Masroig ha celebrat la Festa del Vi Novell des de fa 13 anys | Foto: Celler Masroig
El grup Ginestà apadrina la nova anyada del vi novell del Celler Masroig
Comparteix
Aquest pròxim 12 de novembre, el projecte prioratí festeja l'arribada del primer vi de l'any
Representants dels cellers catalans elaboradors de vi novell | A.S.
Sant Martí dóna la benvinguda a una anyada “excel·lent” de vi novell
Comparteix
El Palau Robert ha acollit l'estrena de les primeres setze referències de la verema d'enguany, corresponents a sis denominacions d'origen del país
La Festa del vi novell s'havia vist aturada a causa de la pandèmia | Foto: cedida
Barcelona recupera la Festa del Vi Novell
Comparteix
Dissabte 12 de novembre es podran tastar els primers vins de la collita del 2022 als jardins del Palau Robert

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa