VadeVi
El Vijazz 2023 presenta un cartell ple de reconeguts noms internacionals

El cap de setmana del 7, 8 i 9 de juliol, Vilafranca del Penedès acollirà una nova edició del Vijazz Vilafranca 2023. En la 16a edició, Vilafranca tornarà a ser l’epicentre del millor jazz. Al cartell que acaba de fer públic el festival, hi destaquen noms com el baixista Marcus Miller, la cantant i pianista Kandace Springs i el vocalista José James, part d’un extens programa de concerts.

L’oferta musical maridarà com sempre amb una gran fira de vins i caves i moltes activitats enogastronòmiques, culturals i turístiques. Max Margalef, president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, organitzadors del Vijazz Vilafranca, ha convidat a tothom al festival: “la diversitat jazzística i vinícola farà que tots els visitants trobin aquell maridatge entre música i vi, que no els deixarà indiferents”.

Marcus Miller és un dels caps de cartell del Vijazz Vilafranca 2023 | Christian Nordström
Marcus Miller és un dels caps de cartell del Vijazz Vilafranca 2023 | Christian Nordström

Un gran cartell amb el millor del que s’escolta als principals festivals europeus

Si han presentat el cartell complet abans que en edicions passades és, segons Margalef, perquè “molta gent està expectant per saber dates i cartell per poder marcar-se els dies a l’agenda i fer les reserves pertinents”. Per la seva banda, el director artístic del festival, Carles Ocaña, explica que està pensat per “gaudir en un cap de setmana de les darreres tendències i estils del jazz actual, que s’estan escoltant en els principals festivals de jazz d’Europa”. De Marcus Miller, un artista consolidadíssim, a les “darreres tendències a la nova escena de jazz britànic”. Un festival que, afegeix l’alcalde Pere Regull, “demostra el potencial del Penedès” per a “actes culturals de màxima qualitat i accessibles per a tothom”. “El Vijazz posa Vilafranca en el mapa a nivell cultural i vinícola”, ha reblat.

A més del poderós jazz i funk del baixista Marcus Miller, que presentarà el seu disc ‘Laid Black’ en una única actuació a Catalunya, en aquest Vijazz Vilafranca 2023 també es podrà veure la cantant i pianista Kandace Springs amb el seu disc ‘The Women Who Rise Me’, dedicat a les grans dones del jazz; el vocalista José James fent un homenatge a la gran diva del neo soul Erikah Badu o el multiinstrumentista, raper i productor Alfa Mist, que també presenta àlbum.

Kandace Springs durà el seu darrer treball de Nashville a Vilafranca del Penedès
Kandace Springs durà el seu darrer treball de Nashville a Vilafranca del Penedès

Torna el cicle Elles i el Jazz

No tot, però, serà jazz internacional ja que, al claustre Sant Francesc, tindran lloc els concerts del cicle Elles i el Jazz, on artistes catalanes de renom actuaran. Serà el cas de la pianista i compositora Mar Serra, la trompetista i cantant Alba Careta o la trombonista i compositora Alba Pujals. A l’Enojazz, a més, el dia 6 de juliol, la prèvia del festival unirà el jazz i el vi del Penedès amb les interpretacions de les ‘big bands’ de l’Escola Municipal de Música Dolors Calvet.

La fira Vijazz mostrarà la gran producció vinícola del Penedès

Juntament amb tot això, és clar, el cap de setmana del 7, 8 i 9 de juliol la rambla de Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès tornarà a acollir la tradicional fira Vijazz, amb centenars de referències de vins i caves de la zona que es podran tastar. Hi haurà, a més, un programa extens no només de tastos sinó també de maridatges i activitats enoturistiques i culturals. Un calendari que s’anirà donant a conèixer a mesura que s’apropi el festival.

Més notícies
El Vijazz Vilafranca torna a la seva forma habitual després de dos anys de pandèmia | Acadèmia Tastavins
Més de 250 vins i grans veus del jazz internacional, al Vijazz Vilafranca
Comparteix
Richard Bona, Melissa Aldana i els concerts 'Elles i el Jazz' completen el cartell ja presentat
Carles Ocaña | cedida
El Vijazz confia de nou la direcció artística a Carles Ocaña
Comparteix
Va ser un dels cofundador del festival i el seu responsable artístic fins el 2016
Sullivant Fortner i Cécile McLorin durant la seva actuació al Vijazz | ACN
El Vijazz tanca “per la porta gran” una edició marcada per la Covid-19
Comparteix
Cécile McLorin, guanyadora de tres Grammy, ha rebut l'ovació del públic en la clausura del festival de Vilafranca
Més de 55.000 visitants omplen el centre de Vilafranca al Vijazz 2018
Comparteix
El retorn econòmic del festival ja supera el milió i mig d’euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa