VadeVi
El viver de celleristes del Penedès obre les portes als futurs usuaris

El projecte de viver de celleristes del Penedès segueix avançant i aquests dies ha anunciat l’obertura del període en què les persones que en vulguin fer ús puguin formalitzar-ne la sol·licitud. Hi ha temps fins al 28 d’abril per presentar la documentació que acrediti el compliment de tots els requisits que ha de permetre ser usuari/ària del nou centre ubicat a l’antiga nau Cortina (carrer Comerç, 29) de Vilafranca del Penedès.

Impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Denominació d’Origen Penedès, aquest centre pretén posicionar la regió “com un referent innovador, sostenible i saludable” dins el sector vitivinícola, en paraules dels responsables. En un territori íntimament lligat a aquest àmbit, apunten que el viver esdevé “una via més per crear noves oportunitats de negoci” a través del foment d’espais col·laboratius, l’autoocupació, i l’emprenedoria.

El viver de cellers de Vilafranca del Penedès comptarà amb els equipaments i les instal·lacions necessàries per oferir serveis de transferència de coneixement tècnic i de gestió per a l’autoocupació i l’emprenedoria.

Requisits per optar a ser-ne usuari/ària

Poden acollir-se al viver les persones físiques o jurídiques amb un projecte empresarial que vulguin elaborar vins de qualitat, amb la condició indispensable que les vinyes origen es trobin dins de l’àmbit geogràfic de la DO Penedès i que tinguin com a objectiu la comercialització del vi embotellat. Qui compleixi els requisits haurà de presentar una sol·licitud formal al Consell Regulador de la DO Penedès a través del correu electrònic a [email protected].

Al correu, cal adjuntar-hi el currículum vitae de la persona emprenedora i una memòria descriptiva del projecte empresarial, que, com a mínim, haurà de contenir els apartats següents: dades personals de les persones promotores, objectiu de l’activitat, mercat, singularitat i aspectes diferencials del projecte en relació amb la competència. També s’haurà d’aportar documentació sobre previsió de finançament i de facturació. Aquest és el calendari de la primera convocatòria de 2023:

  • Presentació de documentació: fins al 28 d’abril
  • Primer llistat de viveristes 2023: 5 de maig
  • Període de reclamacions: fins al 12 de maig
  • Llistat final de viveristes 2023: 29 de maig

El projecte està emmarcat en l’Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) i finançat amb càrrec al pressupost de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Per a més informació es pot visitar la seva pàgina web.

Més notícies
La nau està ubicada al carrer Comerç de Vilafranca del Penedès | E.V.
Vilafranca recupera una nau històrica en favor de la indústria local de vi
Comparteix
Ubicada al carrer Comerç, esdevindrà un viver de celleristes i acollirà, entre d'altres, la seu de la DO Penedès
Carlos Brull, alcalde de Falset, davant la nau | ACN
Falset convertirà una antiga fàbrica tèxtil en un viver de celleristes
Comparteix
El consistori ha comprat l'edifici on hi havia manufacturat Feiber per donar-li una nova vida vinculada al sector vitivinícola
Viver d'Empreses de la Terra Alta, amb seu a Gandesa
Gandesa vol crear un viver de celleristes per dinamitzar i arrelar gent a la Terra Alta
Comparteix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa