VadeVi
La fira d’escumosos rosats celebra Sant Jordi des del centre de Barcelona
  • CA

Sant Jordi, dia de llibres, roses i, per què no, de vins escumosos rosats. Aquest dissabte 23 d’abril, algunes de les recent nominades com a millors bombolles rosades dels ‘Barcelona Rosé’ es poden tastar i compartir gràcies a la fira que s’instal·la als jardins del Palau Robert de Barcelona.

Entre les 12h del migdia i les 20h del vespre, la mostra dona cabuda a les següents marques.

Josep Mitjans, amb la directora de l’INCAVI Alba Balcells | Jordi Play

El projecte penedesenc Loxarel hi deixarà tastar l’Elisenda de l’anyada 2017, el vi guanyador absolut de la segona edició del concurs ‘Barcelona Rosé‘.

Amb ell, hi seran els responsables del ‘Born Rosé‘, a qui el jurat del concurs -a partir d’un tast totalment a cegues- va atorgar una medalla de Gran Or al seu ‘Brut 2020‘ en la categoria dels escumosos rosats elaborats seguint el mètode Granvas o Charmat. Els barcelonins també deixaran tastar en el seu estand altres sorpreses per les quals valdrà la pena deixar-s’hi caure una estona.

Rimarts Martínez Rosé 2021 ha estat escollit com a millor escumós rosat elaborat seguint el mètode tradicional amb criança de fins a 18 mesos; i aquest dissabte també permetrà descobrir què l’ha fet mereixedor d’aquest significant premi.

Torrens Moliner, amb el seu Rosat 2020, que es va endur medalla d’or en la categoria de tradicional d’entre 18 i 24 mesos, també formarà part de la fira, que quedarà completada amb l’Ancestral Sumoll Rosat 2020 del celler Mascorrubí, rosat que es va endur medalla d’or entre els productes que enguany han competit en la categoria d’ancestrals.

Els Barcelona Rosé Internacional Bubbles Awards, organitzats per Vadevi, van néixer precisament per donar veu i fer prescripció dels vins escumosos rosats que s’elaboren a casa nostra però també arreu del món. Entre els objectius del concurs, més enllà de la difusió dels productes, hi ha la vinculació de la bombolla rosada amb el caràcter i els atributs de la ciutat de Barcelona, a la qual es vol convertir en la capital dels escumosos rosats. En aquest sentit, aquesta primera fira en ple centre de Barcelona – al Passeig de Gràcia 107- respon a aquest objectiu més estratègic de reforçar la vinculació de la capital catalana amb les anomenades bombolles rosades.

Cellers d'Or és el regal perfecte per aquestes festes de Nadal
‘Cellers d’Or’ està editat per Larousse

Rosa, vi rosat i el llibre ‘Cellers d’Or’

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, a la fira també hi haurà exemplars del llibre Cellers d’Or dels Premis Vinari editat per Larousse Editorial. Es tracta d’un recull de relats emocionals i íntims sobre persones i projectes responsables de vins guanyadors als Premis Vinari de vins catalans en alguna de les primeres set edicions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa