VadeVi
‘El arte del maridaje’ de Javier Campo, millor llibre de vins del món

El Arte del Maridaje no és només un llibre més sobre l’associació entre vi i menjar”, és una publicació on l’autor, Javier Campo “pretén fer arribar al lector quins són els paràmetres que utilitza un sommelier al restaurant per associar, unir o harmonitzar una beguda amb un menjar en el qual es coneix com a tècnica del maridatge, més enllà de les regles estandarditzades i dels tòpics estesos”. Així parla Círculo Rojo d’una de les obres que ha editat recentment i que ara ha saltat de nou a la primera planta de l’actualitat.

Aquesta publicació, que ha estat la primera obra del sommelier, ha triomfat als Gourmand Cookbook Awards. Uns premis, considerats els Oscars dels llibres de gastronomia, on el tortosí ha rebut el premi a ‘Millor Llibre del Món‘ de 2023 en la categoria de menjar i vi. Celebrats a diversos països des de 1995, aquest certamen reconeix anualment les que consideren les millors obres literàries relacionades amb el menjar i la beguda que han estat publicats en el transcurs dels darrers dotze mesos.

El sommelier i escriptor Javier Campo
El sommelier Javier Campo | Foto: cedida

El llibre de Campo, amb el qual, per cert, s’estrena, és un assaig que va sortir a la llum a mitjans de 2022 i des d’aleshores ja havia rebut alguns reconeixements. El Grupo Gourmets el va considerar el Millor Llibre de Gastronomia d’Espanya de 2023 i això el va convertir en el representant de l’Estat als Gourmand Cookbook Awards, arribant a finalista dels The Best of The World, on competia amb centenars d’obres procedents de molts països diferents, i finalment, alçant-se amb el primer premi.

Un llibre per a estudiants de sommelieria i amants del menjar i el beure

Tot i que és un llibre pensat per a estudiants de sommelieria, ‘El Arte del Maridaje’ també pot ser una bona incorporació a la biblioteca de qualsevol persona que es consideri amant del menjar i del beure. Campo aposta per altres begudes per a combinar amb productes i gastronomia, a més a més del vi, i anima tothom a experimentar, a l’assaig i l’error, fins a aconseguir el resultat que es desitgi. El pròleg del llibre està signat per José Peñín i l’obra ha estat editada per Círculo Rojo.

Més notícies
Sant Jordi és un dia màgic on es poden descobrir novetats o recuperar clàssics
Deu llibres amb aroma de vi per aquesta diada de Sant Jordi
Comparteix
Recollim algunes propostes que heu fet arribar a Vadevi durant els darrers dies
Participants al llibre 'Celler Cooperatiu de la Granada (1920- 2020), menció als Premis OIV 2021
El llibre dels cent anys de la cooperativa La Granada, menció especial als premis de la OIV
Comparteix
La publicació, editada en motiu del centenari, recull aspectes històrics, sòcio-econòmics i polítics així com l’evolució de la història de la vitivinicultura al Penedès
Meritxell Falgueras, a la presentació del llibre 'Divinament' | cedida
#Divinament, de Meritxell Falgueras, millor llibre d’educació vinícola del món
Comparteix
L'anunci del premi coincideix amb la presentació que, després d'un any i alguns mesos, s'ha pogut celebrar de manera presencial
Lluís Tolosa, en una imatge d'arxiu | Cedida
La “Guia d’Enoturisme de Catalunya” de Lluís Tolosa, exposada al Museu Alfred Nobel
Comparteix
El llibre formarà part dels 500 llibres de gastronomia de 50 països d'una exposició temporal per celebrar els 25 anys dels Gourmand Awards

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa