Un acte inaugural a La Fassina va donar aquest divendres al vespre el tret de sortida a la 26a edició del Cavatast, la primera després de la pandèmia per la Covid-19 que recupera tota la normalitat. És així com, aprofitant aquest moment d’il·lusió, la regidoria de turisme de Sant Sadurní d’Anoia ha volgut renovar el format de la mostra i actualitzar-se.
Objectiu: un Cavatast immillorable
“És l’edició de la represa i del retrobament. El Cavatast és les nostres arrels i així ha de seguir sent; diferent i evolucionant, però amb la seva essència”, va assegurar la regidora Eva Cruces en el seu parlament. En aquest sentit, va detallar quins són els aspectes que han volgut millorar per fer la mostra més experiencial i més oberta a tothom: un canvi d’ubicació, com és el Parc Lluís Companys, més participació de cavistes i gastronomia i més activitats que promouen el coneixement al voltant del cava. Tot plegat, “amb l’objectiu d’aconseguir un Cavatast immillorable, en un entorn còmode i agradable que convidi a gaudir del cava i la gastronomia”.

Referent mundial del sector del cava
En aquesta XXVIa edició, el Cavatast s’ha consolidat com un referent en el sector cavista mundial. Una cita assenyalada en el calendari per a tots els amants d’aquest producte únic en el nostre país. Per això, l’organització de la mostra ha volgut ampliar el concepte en lloc de limitar-lo a un simple tast. “Apostem per unir cava, gastronomia i cultura. Hem preparat visites guiades al nostre municipi, música en directe i tastos amb xefs”, va explicar Cruces. “Estem convençuts que serà un estímul per a les següents edicions”, ha afegit.
En el seu torn, l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Ton Amat, va reivindicar el Cavatast com un esdeveniment únic de la D.O Cava per situar el territori arreu. “Quan portem gent a casa nostra, ens estem assegurant nous visitants”, va afirmar amb il·lusió. Tot seguit, va fer un discurs molt més reivindicatiu, en referència a tota la cadena de producció que hi ha darrere del cava -i del vi-.

Ambaixadors del cava
“Volem continuar sent una zona vitivinícola referent en tot el món. Es detecten ganes de canvi en la promoció turística i cultural i des de l’Ajuntament de Sant Sadurní hi som i hi creiem”, va dir Amat. “Enguany fa 150 anys que es va fer la primera ampolla de cava; què no podrem fer ara amb tots els recursos que tenim? Siguem dignes ambaixadors d’aquest producte”, va concloure.