VadeVi
La curiosa història d’unes monges holandeses i 60.000 ampolles de vi

Les monges del convent de Sint-Catharinadal, a Oosterhout (Països Baixos) tenen un problema: un excedent de 60.000 ampolles de vi que van sobrar de la verema excepcional de l’any passat i que, segons explica ‘The Drinks Business’, han de mirar de vendre com sigui. És per això que, encapçalades per la germana Maria Magdalena i ajudades per una organització de pagesos locals, han posat en marxa una campanya per mirar de donar sortida al producte d’un estiu de 2022 que va ser molt més càlid i sec del que és habitual al país.

Vins blancs i rosats a 14,50€ l’ampolla

Els vins es poden comprar a la mateixa abadia i també per internet. La seva produccio de 2022, que es ven a 14,50€ l’ampolla, inclou un vi blanc, cupatge de Pinot Blanc, Pinot Gris i Auxerrois Blanc, i també un rosat cupatge de Pinot Noir i Gamay. A dia d’avui se n’han venut més de 5.000, de manera que encara en queden moltes més disponibles.

Sint-Catharinadal produeix vi des de fa gairebé una dècada per ajudar a mantenir el recinte del convent
Sint-Catharinadal produeix vi des de fa gairebé una dècada per ajudar a mantenir el recinte del convent

A més del problema d’un excedent de producció causat per un estiu amb unes temperatures i una falta de precipitacions molt poc habituals als Països Baixos, les monges, que van començar a elaborar vi el 2014 per aconseguir diners per mantenir el monestir, afirmen que tenien un contracte aparaulat amb la companyia aèria KLM, però que finalment no es va arribar a concretar, cosa que va contribuir a l’excés d’estoc.

El vi és més cristià que la cervesa

Preguntades sobre per què van decidir-se pel vi i no per la cervesa d’abadia, un producte molt més tradicional de la zona, la germana Maria Magdalena va declarar que el vi els semblava més adient per un orde religiós: “és bíblic i assenyala Jesús”. Les monges, amb l’ajuda de l’associació de productors locals que els està donant un cop demà, esperen poder donar sortida a les ampolles de vi que els han sobrat i, probablement, poder continuar elaborant-ne en el futur.

Més notícies
La producció de vi de La Rioja omple els magatzems dels cellers, que no saben què fer-ne | Govern de La Rioja
La Rioja vol destil·lar més per desfer-se de l’excedent de vi
Comparteix
La UAGR també vol ajudes pels productors que s'han trobat amb els magatzems a vessar
Un 'château' amb vinyes a Bordeus | Michael Clarke Stuff / Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)
Bordeus arrencarà unes 9.500 hectàrees de vinya
Comparteix
La regió vitivinícola ha aconseguit 57 milions d'euros per implementar aquesta mesura de reducció de la producció
Els pagesos alerten que la vinya i el vi estan en perill si no s’elimina l’excedent de raïm
Comparteix
Una tractorada de protesta convocada per Unió de Pagesos col·lapsa Vilafranca del Penedès
Catalunya és la principal elaboradora de Cava del món | DO Cava
Discrepàncies internes sobre què fer amb els excedents de cava
Comparteix
El Ple del Consell Regulador aprova limitar per segon any consecutiu la producció a 11.000 kg/ha per a contribuir a reequilibrar el mercat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa