VadeVi
Un príncep ven el seu celler privat per finançar la investigació mèdica
  • CA

El príncep Robert de Luxemburg, que alhora és el director general de la gran empresa vinícola de Burdeus Domaine Clarence Dillon, ha venut el seu celler privat a través de l’empresa de subhastes Sotheby’s per una quantitat propera als 6 milions d’euros, segons informa The Drinks Business. Amb aquesta enorme quantitat de diners, el príncep Robert finançarà la investigació mèdica, concretament en malalties mitocondrials.

4.200 ampolles de vins rars

El mitjà afirma que els 181 lots posats a la venda pel príncep, que sumaven 4.200 ampolles de vins rars, es van vendre, i un 86% van superar fins i tot les expectatives més optimistes pel que fa al preu. Persones de trenta països del món es van apuntar per poder prendre part en la subhasta, que va tenir el triple de participants dels que hi ha habitualment als actes de vi de Sotheby’s.

El celler privat de Robert de Luxemburg contenia ampolles de vi extraordinàriament rares

La donació del príncep Robert, segons el rotatiu suposa la quantitat més gran de vi vingut de cellers que es dona a caritat. En aquest cas, els beneficis aniran a la Fundació PolG, que investiga les malalties mitocondrials, un problema genètic que impedeix que el cos funcioni correctament a causa de problemes en la seva energia. La fundació va ser creada fa pocs anys pel mateix príncep Robert i la seva dona, la princesa Julie, després que el seu fill petit, Frederic de Nassau, fos diagnosticat amb una d’aquestes malalties el 2016.

El celler buit però el cor ple

Entre els lots més cars de la subhasta n’hi havia un de Primum Familiae Vini Haute Couture Case & Passport, que va ser venut per més de 230.000€, un altre de Domaine Clarence Dillon Console i Rare Château Haut Brion “Vertical”, encarregat pel mateix príncep Robert i venut per més de 115.000€, i un de Jeroboam of Châteaux Haut Brion 1926, venut per més de 85.000€.

En declaracions posteriors a la subhasta, el príncep Robert de Luxemburg va dir que li havia deixat “el celler buit” però “el cor ple” i va donar les gràcies a tots els qui havien participat a la subhasta per donar a totes les persones afectades per malalties mitocondrials i a les seves famílies un got “a vessat d’esperança i oportunitats”.

Més notícies
Vins per Ucraïna
Subhasta de vins en solidaritat amb el poble ucraïnès
Comparteix
Miquel Hudin organitza aquesta acció que posarà a l'abast del licitador rareses o vins com l'Ermita o el Clos Erasmus
L'Estació Espacial Internacional
El “vi de l’espai” se subhasta i s’espera que arribi al milió de dòlars
Comparteix
Una de les ampolles que va envellir 14 mesos a l'Estació Espacial Internacional acabarà a la casa Christie's
La casa Sotheby’s subhastarà l’estoc de vins del Bulli a l’abril
Comparteix
El preu estimat del fons és d'entre 1,1 i 1,6 milions d'euros i els beneficis aniran destinats al projecte del BulliFoundation
Subhasten a Brussel·les una ampolla de vi català empresonada
Comparteix
La subhasta va ser aquest dissabte durant un dinar groc en solidaritat amb els presos i els exiliats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa