VadeVi
Ha mort Antoni Mestres Sagués, de Caves Mestres, un dels pares del Brut Nature
  • CA
Antonio Mestres Sagués
Antoni Mestres Sagués amb una copa de cava l’any 1986 | Cedida

!--akiadsense-->

El cava perd una de les seves figures capdals. Antoni Mestres Sagués, ha mort aquest divendres 15 de febrer, a l’edat de 77 anys, tal com ha informat la família. Deixa tres filles, Montserrat, Eulàlia, Maria i un fill, Josep.

Antoni Mestres, 28a generació d’aquesta cava històrica de Sant Sadurní, passarà a la història com un dels pares, juntament amb el seu progenitor, Josep Mestres, del brut nature, el cava sense sucre afegit. I també com a pinoner en en el procés de fermentació, i en la criança dels vins base en bóta per a l’elaboració de Cava.

Caves Mestres

!--akiadsense-->

De fet, són molt pocs els elaboradors que utilitzen el tap de suro en la seva segona fermentació. Generalment les ampolles es tapen amb un obturador de plàstic i una placa metàl·lica, però el suro permet una microoxienació del vi, amb una evolució d’aromes i paladar molt més rica en matisos. Aquest sistema no s’utilitza habitualment per una qüestió econòmica, ja que tot el procés s’ha de fer de forma manual, ampolla a ampolla.

La vetlla es farà aquesta dissabte a partir de les 16 hores al tanatori de Sant Sadurní d’Anoia, i la cerimònia serà diumenge 17 de febrer a les 9.30 hores a l’església parroquial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa