Ha mort Antoni Mestres Sagués, de Caves Mestres, un dels pares del Brut Nature

Mestres va ser l'introductor de noves tècniques en el procés de fermentació i, amb el seu pare, van elaborar el VISOL, l'any 1948, un cava que no portava sucre

Antonio Mestres Sagués

Antoni Mestres Sagués amb una copa de cava l’any 1986 | Cedida

El cava perd una de les seves figures capdals. Antoni Mestres Sagués, ha mort aquest divendres 15 de febrer, a l’edat de 77 anys, tal com ha informat la família. Deixa tres filles, Montserrat, Eulàlia, Maria i un fill, Josep.

Antoni Mestres, 28a generació d’aquesta cava històrica de Sant Sadurní, passarà a la història com un dels pares, juntament amb el seu progenitor, Josep Mestres, del brut nature, el cava sense sucre afegit. I també com a pinoner en en el procés de fermentació, i en la criança dels vins base en bóta per a l’elaboració de Cava.

Caves Mestres

De fet, són molt pocs els elaboradors que utilitzen el tap de suro en la seva segona fermentació. Generalment les ampolles es tapen amb un obturador de plàstic i una placa metàl·lica, però el suro permet una microoxienació del vi, amb una evolució d’aromes i paladar molt més rica en matisos. Aquest sistema no s’utilitza habitualment per una qüestió econòmica, ja que tot el procés s’ha de fer de forma manual, ampolla a ampolla.

La vetlla es farà aquesta dissabte a partir de les 16 hores al tanatori de Sant Sadurní d’Anoia, i la cerimònia serà diumenge 17 de febrer a les 9.30 hores a l’església parroquial.

Nou comentari