VadeVi
Carme Casacuberta es perfila com a nova presidenta de la DO Empordà

Any d’eleccions i renovacions de càrrecs també en el marc dels consells reguladors de les denominacions d’origen del vi del país. Ara són dies de reunions i acords, d’intentar unificar llistes i trobar candidat unànime que pugui encapçalar la pròxima legislatura. Hi ha algunes regions on s’estan encara decidint entre candidatures continuistes i presidències renovades, d’altres han decidit fer un pas al costat.

Aquest és el cas, per exemple, de la DO Empordà, on l’actual president Xavier Albertí ja anunciava fa uns dies -i ens en fèiem ressò en aquesta capçalera-, que no seguiria un nou mandat. Després de diverses reunions internes, entre els diversos membres de la junta i el sector vitivinícola empordanès, s’ha acordat una nova llista que, si tot segueix el curs que s’espera, estarà encapçalada per una nova presidenta.

Segons ha pogut saber Vadevi, Carme Casacuberta hauria aconseguit unanimitat entre els cellers, viticultors i representants del territori i tot apunta que es convertirà en la nova presidenta de la Denominació d’Origen de l’Empordà.

Carme Casacuberta i Carlota Pena, en una imatge recent | Foto: Olivardots

Vinyes d’Olivardots, un celler amb solera i carregat de premis

Qui es perfila com a pròxima presidenta de la DO Empordà és la propietària del celler Vinyes d’Olivardots amb seu a Capmany, a l’Alt Empordà. Ella, llicenciada en ciències químiques i enòloga, va iniciar-lo l’any 2002 juntament amb el seu marit, l’enginyer industrial Antoni Pena. Quatre anys més tard, van construir el celler envoltat de diverses hectàrees de vinya. En l’actualitat, el dia a dia el comparteixen la Carme i la filla dels fundadors, la també enòloga Carlota Pena.

Vinyes d’Olivardots és un projecte jove, però que ha entrat al panorama vitivinícola català amb força. Ho certifiquen els diversos premis que han obtingut reconeixent la qualitat dels seus vins, entre els quals, el premi a millor vi català dels Premis Vinari pel seu Vd’O 1.10, una carinyena negra nascuda en sòls de pissarra de l’Empordà.

El cert és que Vinyes d’Olivardots està entre els pocs cellers de la història dels Premis catalans que s’ha endut una medalla d’or en diverses anyades. Més recentment, a més a més, ha estat reconegut com a millor projecte ecològic i el seu vi Vd’O és des de fa uns mesos un dels catorze vins de finca qualificada de Catalunya.

Més notícies
Premi Nissan Vinyes Olivardots | Fotograma
Nissan cedeix un ‘Townstar’ elèctric a Vinyes d’Olivardots
Comparteix
L'ús del vehicle se cedeix com a part del premi a millor projecte ecològic dels Vinari
Carme Casacuberta, presentant el seu vi en la jornada especial dels 10 anys dels Premis Vinari | Foto: Jordi Play
Vinyes d’Olivardots, de millor vi als Premis Vinari a vi de finca català
Comparteix
El celler que regenten Carme Casacuberta i Carlota Pena ha rebut diversos reconeixements pel seu treball i pels productes que posen al mercat
Carme Casacuberta (Vinyes d’Olivardots): “El Vinari 2018 ens ha ajudat a consolidar mercats”
Comparteix
El Gresa Expressió 2010 fou escollit el millor vi negre de guarda en la passada edició del concurs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa