VadeVi
El calendari dels primers dies d’abril s’omple d’activitats de vi
  • CA

Aquest dilluns dia 4 d’abril s’inaugura la segona edició de la ‘Barcelona Wine Week‘ i donarà inici a tot un seguit d’activitats que se solaparan coincidint amb l’aterratge de la fira a la capital catalana.

La BWW s’havia de celebrar a primers de febrer, per la situació sanitària va desaconsellar la trobada, que finalment es va optar per ajornar fins aquest proper mes. Ara, de dilluns a dimecres 4 a 6 d’abril, Fira de Barcelona s’omplirà de continguts que permetran apropar-se, conèixer i tastar vins des de múltiples angles i aproximacions. Tot plegat, sota uns eixos que des de l’organització s’han erigit com a prioritaris, com són les varietats autòctones, la digitalització i l’enoturisme.

Espai dels expositors de cellers catalans | INCAVI-Gencat

La participació catalana a la Fira

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’INCAVI i Prodeca, ha dirigit la participació catalana de la fira, així com tot un programa d’activitats que engloben sota la marca agroalimentària “Catalunya, on el vi és cultura“.

Així, d’una banda el recinte firal disposarà de la zona BWW Lands, on hi haurà exposició de productes de més de dos-cents cellers catalans, organitzats per denominacions d’origen; i el BWW Brands, que reunirà les marques emblemàtiques, i també empreses d’equips, accessoris i serveis al sector.

A la fira s’hi espera la presència de compradors internacionals, principalment dels Estats Units, Canadà, Alemanya, Regne Unit, Bèlgica i Holanda, i professionals de la distribució, l’hostaleria i el comerç de l’Estat. L’organització va vetar l’entrada als compradors russos.

Més enllà de la part firal, hi haurà també un ampli programa de xerrades, debats i taules rodones, que posaran sobre la taula temàtiques de present i futur del sector vitivinícola i que tindran lloc en els diferents espais de l’àrea BWW Hub.

Jurat dels ‘Barcelona Rosé International Awards 2022’ | Jordi Play

Els Premis BRIBA

La pròpia fira serà l’escenari on s’hi farà el lliurament de diversos premis. El dimarts dia 5, a les 18h de la tarda, es desvetllaran els millors escumosos rosats de la 2a edició dels Barcelona Rosé International Bubbles Awards que organitza aquesta capçalera; però també veurà lluir els guanyadors de la Guia de Vinos de La Vanguardia, en aquest cas el dimecres dia 6 d’abril a partir de les 16h de la tarda.

Altres actes, fora de l’espai firal

Paral·lelament a la Barcelona Wine Week, i fora del recinte firal, el dimarts dia 5 d’abril a partir de les 19:00h de la tarda se celebrarà al Palau Robert de Barcelona una nova edició de la G-Night, la festa de la Garnatxa que organitza l’Associació Terra de Garnatxes i que permetrà reunir sota un mateix espai diversos elaboradors i maneres d’entendre aquesta varietat tant internacional.

D’altra banda, coincidirà també durant aquests dies la cinquena trobada de Mujeres del Vino. Serà dimecres dia 6 d’abril al Palau de Pedralbes, i donarà l’oportunitat de tastar vins elaborats per 35 dones d’una vintena de cellers del país. L’horari de la trobada serà entre les 19:00h de la tarda i les 22:00h de la nit; i entre les participants que han confirmat assistència, hi seran Anne Cannan (Clos Figueras) -una de les impulsores del projecte juntament amb la comunicadora i sommelier Meritxell Falgueras-, Marta Casas (Parés Baltà) i Mireia Torres (Família Torres), entre d’altres.

Abans del bullici d’entrant de setmana, arriba una nova cita amb la fira Vella Terra. Punt de trobada de diversos elaboradors de diverses procedències que treballen els vins amb mínima intervenció. La Fira Independent del Vi Natural de Barcelona es farà a l’Estació del Nord en els horaris següents:

  • Dissabte 2 d’abril, de 13h a 20h
  • Diumenge 3 d’abril, entre les 12h i les 19h de la tarda.

I per al públic interessat en aquest tipus d’elaboracions que no tinguin opció d’escapar-se a Barcelona durant el cap de setmana, tenen una nova oportunitat el dilluns, i al Maresme. Allí s’estrena edició de la Fira Natrus a Vilassar de Dalt, en la qual s’hi reunirà una dotzena de cellers a iniciativa de Oriol Artigas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa