VadeVi
L’actriu Emma Watson llança una ginebra inspirada en el vi

L’actriu i activista Emma Watson ha col·laborat amb el seu germà Alex i tots dos han llançat una nova ginebra inspirada en el vi i que han batejat amb el nom de Renais. Ho fan a través de l’empresa familiar que tenen a Chablis, a França, on el pare de tots fos fa més de trenta anys que té les vinyes de l’anomenat Domaine Watson.

Un licor que vol representar l’esperit de la terra

L’esperit del Renais es fa amb la destil·lació de la pell i el solatge del raïm de la família Watson, si més no en part, i també s’hi ha afegit roca calcària destil·lada per donar-hi encara més personalitat de la terra d’on procé. A més, com a botànics, hi ha diversos ingredients com ara raïm Chablis Grand Cru, flors de til·ler, mel d’acàcia i pebre de Cubeba. Un procés delicat que dóna com a resultat, o això esperen els seus impulsors, un producte únic que vol capturar l’essència de la terra, posant tots els elements possibles perquè la ginebra sigui la personificació de Chablis.

El resultat és una ginebra moderna, amb notes florals i aromes de roca calcària humida, llima, llimona, farigola i ginebró i amb un gust que comença sent suau i sedós, amb notes d’oli de llimona, i després una textura més seca que es combina amb ginebró, pi i pebre negre abans d’un final amb un sabor més mineral.

La ginebra dels Watson vol recollir els valors presents i futurs de la vitivinicultura | Renais
La ginebra dels Watson vol recollir els valors presents i futurs de la vitivinicultura | Renais

Un projecte amb una vessant sostenible molt clara

El nom de la ginebra, a més, Renais (‘Renaixement’) fa referència a la sostenibilitat en l’ús de pells de raïm i del solage recuperats. No només això, sinó que els destil·ladors s’alimenten amb energia solar i, a més, la capsa en què es ven és biodegradable, feta a partir de xampinyons, i les emissions restants es compensen a través de projectes d’energia eòlica l’Índia.

La mateixa Emma Watson remarca que, per a ella, Renais és un projecte familiar que la remet a la seva infantesa i que, alhora, li dóna l’oportunitat de treballar amb el seu germà Alex. A més, poder fer-ho mitjançant l’aprofitament de residus de la vinya, reduint la generació de deixalles, és un afegitó de què està molt orgullosa.

De moment, d’aquest Renais només se n’ha posat a la venda una primera remesa inaugural. Durant el mes de juny, però, es podrà començar a comprar a través de la seva pàgina web.

Més notícies
Els famosos que fan vi i com el fan
Comparteix
Fem un recull dels artistes que s’han decidit pel món del vi, els últims Els Amics de les Arts
George i Amal Clooney | Wikimedia Commons
La història d’amor fracassada de George Clooney amb el vi
Comparteix
L'actor estaria en procés de comprar un celler a la Provença, però sembla que està tenint problemes legals
Kylie Minogue està aconseguint un gran èxit amb els vins que duen el seu nom
Els vins de Kylie Minogue li van fer guanyar 10 milions d’euros el 2022
Comparteix
La cantant australiana està augmentant la seva fortuna gràcies al projecte que va iniciar el 2020
Brad Pitt i Angelina Jolie
Angelina Jolie acusa Brad Pitt de ‘segrestar’ el ‘Château Miraval’
Comparteix
L'actriu demana una indemnització de 250 milions de dòlars al seu exmarit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa