VadeVi
Una estrella de la NBA compra un celler històric a la Provença
  • CA

L’exjugador de San Antonio Spurs de l’NBA i actual propietari de l’Asvel Villeurbanne d’Euroleague, Tony Parker, és el nou propietari del Château Saint Laurent, celler situat a prop d’Avinyó, a la Provença. Segons informa Decanter, l’estrella del bàsquet, conegut també per haver estat casat amb l’actriu Eva Longoria, començarà a produir els seus propis vins ben aviat a partir de les 40 hectàrees de vinyes de la finca.

Una finca històrica amb arrels al Cisma d’Occident

El Château Saint Laurent té els seus orígens al segle XIV, durant el Cisma d’Occident, en què alguns papes van residir a Avinyó. Segons diuen els rumors, des de la finca es pot accedir a un passadís subterrani de 10 quilòmetres de llargada que duu, precisament, al Palau dels Papes de la ciutat provençal.

L'exjugador i exmarit d'Eva Longoria començarà a produir els seus vins ben aviat | Château Saint Laurent
L’exjugador i exmarit d’Eva Longoria començarà a produir els seus vins ben aviat | Château Saint Laurent

Parker, que es va retirar l’any 2019 després d’una carrera que el va dur no només a ser sis cops a l’equip All-Star de la NBA sinó també a jugar amb la selecció francesa de bàsquet, ara és el nou propietari d’aquesta finca històrica i espera fer vins amb les seves vinyes, de varietats típiques de la vall del Roine com ara syrah, garnatxa, cinsaut, viognier i roussanne.

Un nou equip i grans plans de futur

La primera verema produïda amb Parker serà la de 2022. Només se n’han fet 3.000 ampolles, que no seran posades a la venda fins el novembre de 2023. Abans d’això, a més, a partir del primer de juny de l’any vinent, el Château Saint Laurent també obrirà les seves portes per a qui vulgui llogar-lo per celebrar festes privades, casaments i conferències.

L'exjugador i exmarit d'Eva Longoria començarà a produir els seus vins ben aviat | Château Saint Laurent
L’exjugador i exmarit d’Eva Longoria començarà a produir els seus vins ben aviat | Château Saint Laurent

Pel que fa a l’equip que dirigirà el celler, Parker ha triat el jove enòleg Guillaume Velly i el director de vinyes Sébastien Clément, que té terres just al costat del Château Saint Laurent i que, segons considera l’exjugador de la NBA, coneix perfectament el territori i les seves vinyes i en tindrà moltíssima cura. Finalment, la gerència anirà a càrrec de Maxime Brun, que té experiència en grans empreses del sector de productes pel consum com ara L’Óreal i Nestlé.

Més notícies
Brad Pitt i Angelina Jolie
Angelina Jolie acusa Brad Pitt de ‘segrestar’ el ‘Château Miraval’
Comparteix
L'actriu demana una indemnització de 250 milions de dòlars al seu exmarit
El celler Bebian, al Llenguadoc, és un dels afectats per l'operació
Un rus, apartat dels seus negocis de vi per l’estreta relació amb Putin
Comparteix
Domaine Prieuré St. Jean de Bébian (Llenguadoc) i Domaine Ganevat (Jura) eren en mans del multimilionari Dmitrii Pumpianski
El celler Chizay, un dels més coneguts d'Ucraïna, es troba gairebé al costat de les fronteres del país amb Hongria i Romania | Wines of Ukraine
El vi ucraïnès, un ressorgiment estroncat per la guerra
Comparteix
La invasió russa ha deixat el sector en una situació molt delicada just quan era en plena expansió
La regió vitivinícola francesa de la Xampanya està experimentant canvis importants en la normativa | Pixabay
Aproven reduir la densitat de plantació de vinyes a la Xampanya
Comparteix
L'Institut Nacional i de l'Origen i la Qualitat ha pres la decisió tot i tenir part del sector en contra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa