VadeVi
El vi al ‘Joc de Cartes’: així, no anem enlloc
  • CA

Personalment no sóc seguidor del Joc de Cartes de TV3, és un programa al qual no li trobo el sentit. Però l’anunci que en la nova temporada hi introduirien el vi -el català amb DO-, com a nou criteri de puntuació, em va picar la curiositat i en vaig veure l’estrena per entendre com aquest producte es convertia en un protagonista més del reality.

Dit i fet. I el resultat? No em podia creure el que estava veient. Mare de Déu Senyor!

Sembla que hagin cercat la pitjor manera de promocionar -per dir-ho d’alguna manera- el vi català. El tractament que se li dona fa mal al sector del vi en general i a la sommelieria en particular. Les escoles d’hostaleria de Catalunya s’han d’estar estirant els cabells en veure el desastre de servei que va fer el personal de sala dels quatre restaurants participants.

El servei del vi a taula és un ofici molt respectable per al qual el sommeliers ens formem continuadament, pensant sempre en els detalls que el facin perfecte. I no se’l pot humiliar d’aquesta manera. En aquest primer ‘Joc de Cartes‘, el tracte que se li ha donat al vi en tots quatre restaurants ha estat un perfecte desastre: el personal de sala, entre els quals cap era sommelier, va fer una exhibició d’incompetència tant pel que fa a la presentació del vi als clients, com en l’explicació del producte (varietats, territori…), en el manipulat de l’ampolla, en l’extracció de la càpsula i del tap de suro, en el servei a la copa… Sincerament? Per plorar. Com a sommelier m’he sentit frustrat.

Com pot ser que restaurants que tenen espais sumptuosos, cuines de somni, vaixelles de disseny i que van de creatius tractin el vi d’aquesta manera? O n’he de donar la culpa a les exigències de temps i de guió d’un programa de televisió? En qualsevol cas, per promocionar el vi català d’aquesta manera, val més que tornin al format anterior on el vi no hi era.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa