VadeVi
Fi de la primera fase: tots els vins dels Vinari 2022 ja han estat avaluats
  • CA

El jurat ha determinat quins seran els vins finalistes de la desena edició dels Premis Vinari. Ho ha fet després de set sessions de tast en les quals s’han servit i puntuat, sense saber ni marca, ni detalls del producte ni procedència, totes les referències que enguany competeixen al concurs de vins catalans.

Dilluns 30 de maig es va donar el tret de sortida a diverses sessions d’avaluació que s’han allargat fins aquest divendres 2 de juny. Dies intensos en els quals s’avaluaven més de dos-cents vins per jornada, de la ma d’un jurat professional que per primer cop ha superat el llindar de les cent persones. El panell avaluador ha estat format per enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats i professionals de la distribució; i el servei, enguany, ha anat a càrrec de sis estudiants d’Hostaleria i Sommelieria de l’Escola Joviat de Manresa.

Tots els vins, identificats per un número que substitueix la informació de cada producte per tal de mantenir-ne l’anonimat, es puntuen a partir dels estàndards de la fitxa oficial de l’OIV, i les dades es recopilen en un servidor gràcies a una aplicació ideada per Maria Cerdà a partir del seu projecte de final de Grau d’Enologia; d’aquesta manera, les dades queden registrades en un servidor i se’n facilita el posterior tractament i anàlisi.

Experiència per a estudiants i aficionats del vi

Persones amants del vi han exercit de 'jurat per un dia' als Premis Vinari 2022
Persones amants del vi han exercit de ‘jurat per un dia’ als Premis Vinari 2022 | Carles Castro

Enguany ha estat el primer cop en què el jurat dels Premis Vinari, sense contar les fases finals, ha superat el centenar de professionals. Malgrat les seves seran les úniques puntuacions que computaran per definir els guanyadors, enguany també han pogut exercir de “jurat per un dia” diverses persones aficionades o amants del vi, que no hi tenen cap vinculació professional.

L’experiència, segons han compartit amb Vadevi, molt positiva; valoració compartida per diversos estudiants de la formació de Sommelier a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, que també han pogut posar en pràctica aprenentatges de la formació coneixent com funciona i també fent de jurat -sense computar puntuació- d’un concurs de vins consolidat.

Tast Premis Vinari de vins 2022
Primera jornada de tast preliminar dels Premis Vinari 2022 | E.V.

Deu anys de Vinari

Aquest 2022, els Premis Vinari celebren la desena edició. El concurs va néixer l’any 2013 i continua sumant edicions amb l’objectiu de reconèixer els millors vins catalans de l’any.

Tot just aquesta setmana, com dèiem, el jurat ha avaluat a cegues totes i cadascuna de les mostres presentades a concurs, i aquelles que obtinguin puntuacions més elevades passaran a la fase final, on de nou s’enfrontaran al jurat per tal de determinar els podis de l’edició. Enguany, per primer cop, hi haurà dues fases finals: el dia 13 de juny es farà una sessió exclusiva per als vins joves -per tal d’anunciar-ne els guanyadors coincidint amb el seu moment òptim de consum, que seria ara amb els mesos de calor; i el dia 12 de setembre, per la resta de categories (vins tranquils i escumosos de diverses criances).

Els guanyadors de les categories joves es coneixeran el proper 20 de juny; i tota la resta de medaller es farà públic el dia 7 d’octubre en el marc d’una gala que celebrarà aquesta edició especial del concurs.

Més notícies
Jornada de tast i avaluació dels Premis Vinari 2022 | E.V.
Fotogaleria | Dies de tast i avaluació de vins als Premis Vinari 2022
Comparteix
Aquesta setmana s'estan avaluant totes les mostres que enguany competeixen als Premis Vinari de vins 2022
Txell Montserrat, Joan Manel Montfort i Ramon Roset, a la roda de premsa de presentació dels Premis Vinari 2022 | Aj Vilafranca
Montfort: “10 anys d’aliança amb els Vinari en què hem exercit de capital de vi”
Comparteix
El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca, juntament amb la Regidoria d'Ensenyament i Relacions Internacional i el director dels Premis Vinari han presentat la desena edició del concurs de vins catalans
Tast Premis Vinari 2022 | E.V.
Comença la cursa dels Premis Vinari 2022
Comparteix
El concurs que reconeix els millors vins catalans de l'any ha donat el tret de sortida a la primera de les quatre jornades de tast a l'Escola d'Enoturisme de Vilafranca del Penedès
Els Premis Vinari de vins celebren enguany la desena edició | Jordi Play, Vadevi
Premis Vinari de vins 2022: tot a punt per una setmana intensa de tastos
Comparteix
Dilluns 30 de maig, i els dies 1 a 3 de juny, hi haurà sessions de matí i tarda a l'Escola d'Enoturisme de Vilafranca del Penedès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa