Els vins catalans que enguany competeixen als Premis Vinari s’enfronten aquesta setmana a l’avaluació d’un jurat format per sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i professionals de la distribució; el panell els tasta un a un i totalment a cegues – és a dir, sense conèixer ni la marca, ni l’empresa que l’elabora o el territori d’origen, i en determina una puntuació que va entre el 0 i el 100 seguint els estàndards de la fitxa de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV).

Aquest és un breu recull d’imatges dels primers dos dies de tast en el qual, recordem-ho, hi participen més d’un centenar de persones per primer cop en la història dels Vinari.

Dilluns 30 de maig van començar les primeres jornades de tast | E.V.
Per primer cop, se celebren sessions de matí i tarda, per ampliar el nombre de persones que avaluen cada vi | E.V.
També enguany s’ha convidat amants del vi i estudiants de sommelier perquè puguin viure l’experiència com un professional més | E.V.
Les sessions de tast s’estan celebrant a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya | E.V.
El jurat professional tasta totalment a cegues cada mostra, i en fa valoració compartida | E.V.
Una de les taules de tast, tastant una ronda de vins negres de criança | E.V.
Els vins que obtinguin millor puntuació en aquesta fase de tast, passaran a la fase final que determinarà els guanyadors de l’any | E.V.
El jurat està format per sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i professionals de la distribució | E.V.
L’edició d’enguany és especial perquè es compleix el desè aniversari del concurs de vins catalans | E.V.
Cada sessió de tast permet avaluar entre 40 i 50 vins per persona | E.V.
Un any més, el sistema d’avaluació és digital i s’utilitzen tauletes que faciliten un treball de dades i estadístic molt acurat | E.V.
Els Premis Vinari estan organitzats pel diari Vadevi | E.V.
Cares somrients abans de començar les jornades de tast | E.V.
Maria Cerdà, a la dreta de la imatge, va crear un sistema d’avaluació digital que permet puntuar a través d’una aplicació mòbil | E.V.

Els vins que millor puntuació obtinguin en aquestes primeres jornades d’avaluació passen a la fase final | E.V.

Les estudiants del primer curs de Sommelier Professional de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya també van poder gaudir d’una de les sessions de tast dels Vinari
L’últim dia de tastos, el divendres, es va obrir les portes del concurs a aficionats del vi | E.V.
El servei, diligentment executat per estudiants de l’Escola Joviat de Manresa | E.V.
Una de les taules de tast, que podia enfrontar-se a més de quaranta vins per sessió | E.V.
Més notícies
Txell Montserrat, Joan Manel Montfort i Ramon Roset, a la roda de premsa de presentació dels Premis Vinari 2022 | Aj Vilafranca

Montfort: “10 anys d’aliança amb els Vinari en què hem exercit de capital de vi”

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca, juntament amb la Regidoria d'Ensenyament i Relacions Internacional i el director dels Premis Vinari han presentat la desena edició del concurs de vins catalans
:  - Mobile
Tast Premis Vinari 2022 | E.V.

Comença la cursa dels Premis Vinari 2022

El concurs que reconeix els millors vins catalans de l'any ha donat el tret de sortida a la primera de les quatre jornades de tast a l'Escola d'Enoturisme de Vilafranca del Penedès
:  - Mobile
Els Premis Vinari de vins celebren enguany la desena edició | Jordi Play, Vadevi

Premis Vinari de vins 2022: tot a punt per una setmana intensa de tastos

Dilluns 30 de maig, i els dies 1 a 3 de juny, hi haurà sessions de matí i tarda a l'Escola d'Enoturisme de Vilafranca del Penedès
:  - Mobile
Última jornada de tast preliminar dels Premis Vinari 2022

Fi de la primera fase: tots els vins dels Vinari 2022 ja han estat avaluats

En aquesta desena edició s'han organitzat fins a set sessions de tast a l'Escola d'Enoturisme de Catalunya
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix