VadeVi
El premi a la millor iniciativa de recuperació de vinya és per Can Calopa
  • CA

El projecte de recuperació de la vinya a la serra de Collserola, impulsat per la cooperativa de treball i d’iniciativa social L’Olivera, ha guanyat el Premi Vinari AGBAR a la Millor Iniciativa de Recuperació de Vinya, entregat a la cerimònia que ha tingut lloc aquest divendres al teatre Casal – Societat La Principal de Vilafranca del Penedès. Aquest projecte, que s’ha dut a terme a la serra de Collserola, està impulsant el reviscolament del patrimoni vitivinícola de Barcelona alhora que promou la inclusió social de persones amb capacitats diverses o en situació de vulnerabilitat, especialment joves, i l’agroecologia periurbana.

Recuperant el patrimoni alhora que es donen oportunitats

És per tot això que la iniciativa s’ha considerat com la millor d’enguany pel que fa a la recuperació de vinyes al nostre país. El projecte de la cooperativa L’Olivera combina una tasca molt complicada, la de fer tornar la producció de vi a la capital del nostre país, sotmesa a moltíssimes pressions urbanístiques i on el treball del camp ha estat pràcticament abandonat, amb una vessant social que li és indissociable, la de la formació de persones en risc d’exclusió o amb capacitats diverses, a qui es donen les eines necessàries per aconseguir un lloc de treball i una estabilitat social i econòmica que li permetin fer-se un futur millor amb les seves pròpies mans. Una oportunitat que, malauradament, moltes persones no tenen.

Un treballador a les vinyes de L'Olivera
Un treballador a les vinyes de L’Olivera | cedida

Un projecte amb connexions europees

Tot plegat conforma un projecte molt especial i que s’ha integrat com a part del VINIMOB, una iniciativa europea derivada del programa Erasmus+ centrat en el sector de la viticultura. Aquest estudiants Eramus, companyats per un equip de tècnics i educadors, han treballat tant a Vallbona de les Monges, a l’Urgell, com a la finca de Can Calopa de Dalt, a Barcelona, on han après tot tipus de feines relacionades amb l’activitat al celler, de l’’etiquetatge, l’empaquetament, l’emmagatzematge i l’expedició dels productes del celler a les activitats enoturístiques i l’organització d’esdeveniments relacionats amb la cultura vitivinícola.

Més notícies
5.000 ampolles solidàries d’Albet i Noya per lluitar contra l’exclusió social
Comparteix
El celler elabora un dels seus vins en versió solidària i una part de la venda es destinarà a la cooperativa Entrem
Per «tallar amb la pobresa» i l’exclusió social
Comparteix
Dissabte 2 d'octubre tindrà lloc la primera 'Verema Solidària' en suport a col·lectius desafavorits del Penedès i el Garraf
Un dels joves extutelats que treballa a L'Olivera | L'Olivera
L’Olivera suma joves extutelats al seu projecte social i cooperatiu
Comparteix
Actualment n'hi ha tres, que treballen alhora que aprenen i es formen per tenir un futur més esperançador
L’Olivera vol plantar més vinya a Barcelona
Comparteix
La Cooperativa inicia una campanya micromecentatge per finançar la recuperació de Can Calopa, a Collserola, que és actualment l'única vinya de la capital

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa