VadeVi
Els Premis Vinari renoven aliança amb Ara Lleida
  • CA

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i els Premis Vinari renoven l’aliança iniciada al 2021 i compartiran un any més les accions de difusió del concurs de vins i enoturisme de Catalunya.

Precisament en matèria d’enoturisme aquesta entitat dona suport a les activitats vinculades amb el turisme del vi a les comarques lleidatanes a través de la Ruta del Vi que permet descobrir un territori singular i autèntic a través de visites a cellers de la Denominació d’Origen Costers del Segre, d’activitats entorn paisatges de vinya -que van dels 250 metres de la plana als 1.000m del Pirineu-, o de la participació en experiències on aquest producte n’és el principal fil conductor.

La Ruta del Vi de Lleida compta actualment amb 69 socis, entre els quals, hi ha vint-i-dos cellers, divuit restaurants, vuit allotjaments, cinc enoteques, i altres setze entitats i institucions que desenvolupen activitats culturals i turístiques al voltant del vi.

La Ruta del Vi de Lleida – DO Costers del Segre

Terres Lleida, destí sostenible, de natura i enogastronòmic

Des de l’any 1989, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha estat impulsor i gestor de l’oferta turística de les comarques lleidatanes. Una oferta que destaca i se sustenta sobre tres pilars, com són el turisme sostenible, responsable i ecològic. Precisament en aquest sentit l’any 2021 va rebre la certificació Biosphere Destination que així ho certifica.

Lleida és territori de natura, de turisme actiu, amb opcions per gaudir de la seva gastronomia i experiències vinculades amb l’arquitectura i l’art, sent un dels punts d’atracció icònics per als amants de l’art romànic, ja que aquí s’hi concentra una de les representacions més reconegudes del món, la Vall de Boí, patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Ràfting al Noguera Pallaresa, turisme actiu Ara Lleida
Ràfting al Noguera Pallaresa | Sergi Reboredo

Esports d’aventura i espais naturals

Lleida també hi destaca l’oferta en esports d’aventura, amb més de 271 empreses especialitzades i la celebració de campionats del món (caiac, parapent, ala delta, piragüisme…), i en activitats a la natura (senderisme, SGR, BTT, passejades a cavall, ràfting, barrancs…), també atractiva per a qui agradi passejar per espais naturals com l’únic Parc Nacional de Catalunya, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els Parcs Naturals del Cadí-Moixeró i l’Alt Pirineu.

Més notícies
Els Jardins d'El Celleret acolliran l'acte de lliurament dels Premis d'Enoturisme 2022 | E.V.
Els Premis d’Enoturisme 2022 es desvetllaran el proper 9 de juny
Comparteix
L'acte de lliurament dels guardons es farà al Jardí Restaurant El Celleret de Família Torres al Penedès
La Ruta del Vi de Lleida creix fins els 69 socis
Comparteix
La suspensió de quotes i matrícula durant la pandèmia ha incentivat noves incorporacions
Cartell de la pel·lícula catalana premiada a la Berlinale 2022
Vi català per la preestrena d”Alcarràs’ a Lleida
Comparteix
El celler escollit per l'acte és de producció local, de la regió vitivinícola de Costers del Segre
Cicle de dones i vi a Lleida
Dones del vi de Lleida protagonitzen el cicle de maridatges ‘D’vines’
Comparteix
La nova proposta preveu cinc sopars enogastronòmics dirigits per enòlogues i vinyerones del territori

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa