Els vins de les categories joves que enguany competeixen als Premis Vinari s’enfronten aquest dilluns 13 de juny a la fase final, que definirà els podis de guanyadors d’aquesta desena edició.
Aquesta tarda a quarts de cinc, una vintena de professionals es reuniran a El Celler de Rubí per avaluar de nou aquelles referències que van destacar en les fases inicials de tast. En total, se serviran uns 170 vins diferents de cinc categories procedents de tot el territori vitivinícola català. Vins dels quals no se’n sap ni la marca, ni l’elaborador ni l’origen, i que el jurat puntuarà entre el 0 i el 100 en funció de diversos aspectes sensorials que passen per l’aspecte visual, olfactiu i gustatiu, així com la qualitat global.
Les categories de tast inclouen vins de la darrera anyada: blancs joves, negres joves, vins rosats, escumosos joves i escumosos rosats joves.

Els millors vins joves es desvetllen a l’estiu
Per segon any consecutiu, els millors vins de les categories joves dels Premis Vinari es donen a conèixer amb els mesos de calor, coincidint amb el seu moment òptim de consum. En aquest sentit, el proper dilluns 20 de juny es desvetllaran quins han estat els productes guanyadors i mereixedors de les medalles en aquesta desena edició dels Vinari.
L’acte també tindrà lloc al Celler de Rubí, seu oficial de les jornades de tast i avaluació final del concurs des de la primera edició del certamen.