Prendre el vermut acompanyat d’una rodanxa de taronja o amb una pela de llimona és una tria on cadascuna de les opcions té els seus defensors. D’una banda, per exemple, tenim la majoria de bars i restaurants, que acostumen a inclinar-se per la taronja. A Reus, en canvi, hi podem trobar moltes persones que afirmen que la manera correcta de servir un vermut és amb llimona.

Un element que depèn de molts factors
Quan preparem un vermut, doncs, aquesta decisió sembla força important. Quina és la millor opció? En tots dos casos el contrast del cítric potencia el conjunt d’aromes del vermut i és per això que el resultat, és a dir, el gaudi d’aquesta beguda, pot variar segons què fem servir. Segons els experts, de fet, la combinació d’herbes fetes servir per elaborar aquesta beguda és un factor molt important a l’hora de determinar amb què s’ha d’acompanyar.
Així, a més de la taronja o la llimona, també hi ha vermuts que, per gaudir-los en tot el seu esplendor, s’han de servir amb un tall de llima, de pomelo, amb unes quantes fulles de menta o fins i tot amb cogombre o tàperes. El dilema, doncs, és encara molt més ampli del que podia semblar d’entrada. A això, a més, hi hem d’afegir els qui consideren que el color del vermut també és una cosa a tenir en compte. En aquest sentit, es diu que la llimona s’ha de reservar per als vermuts blancs i que en canvi, per als rosats i els negres, és millor la taronja.
La importància del gust de cadascú
Un dilema molt complex, doncs, on els entesos no sempre es posen d’acord. Al final, però, hi ha un altre factor que no hem tingut en compte i que, al cap i a la fi, és el més important de tots. Es tracta del gust personal per un o altre acompanyament per al vermut. Cadascú té les seves preferències i les hem de tenir en compte. Fet i fet, i més enllà del que diguin els experts, cadascun de nosaltres som els qui hem de gaudir del vermut i, per tant, la manera com ens sembli millor sempre serà la més indicada en el nostre cas.