L’actualitat política i internacional ha estat centrada aquests dies en Madrid, on s’hi ha reunit els líders dels països membres de l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord (OTAN). Deixarem les notícies sobre els debats, reunions i possibles acords per a d’altres capçaleres, perquè aquí ens interessen altres tipus de continguts, com els que es generen al voltant d’una taula amb bon menjar i beure.

De fet, també han estat força comentats els menús que s’han servit als participants de la cimera. Creacions tradicionals i productes típics del país amfitrió que aquest dimarts per exemple s’han servit en un sopar de gala al Palacio de Santa Cruz, seu del Ministeri d’Assumptes Exteriors, a partir d’un menú pensat en un sentit homenatge al poble ucraïnès.
Al capdavant dels fogons hi era el reconegut xef José de Andrés -responsable de l’ONG World Central Kitchen, a través de la qual ha ofert suport a Ucraïna des de l’inici del conflicte-, Pepa Muñoz (Quenco de Pepa), Diego Guerrero (D’Stage) i el català Carles Tejedor. I entre els plats servits, una Ensaladilla Kiev, bacallà amb salmorra i cremós d’ametlles amb cireres com es pot llegir en el menú de sota.

Per complementar l’experiència gastronòmica, no hi va faltar una acurada selecció de vins. Durant la vetllada es van servir el blanc de José Pariente, un verdejo de Rueda, un negre clàssic de la DOQ Rioja, Viña Ardanza Reserva 2015, i bombolles catalanes, amb el cava Brut Reserva de Juvé & Camps.
Juvé & Camps acompanya grans ocasions
De fet, el cava de Juvé & Camps ha regat diverses celebracions i ocasions especials, com per exemple la final de la Copa Davis, on els russos van obrir un Reserva de la Família per celebrar el seu triomf. El mateix producte també va sorprendre quan se’n mostra clarament l’etiqueta en una de les escenes de la pel·lícula danesa -i guanyadora d’un Oscar- Druk.
La marca penedesenca està també de festa ja que aquest 2022 celebra el centenari de la seva fundació.