VadeVi
Continua l’epidèmia de robatoris de vins de gran valor
  • CA

L’epidèmia de robatoris de vins de gran valor continua a Europa. En aquest cas, els darrers dies de 2022 les víctimes van ser una botiga de vins austríaca, Kracher Fine Wine, i el restaurant noruec Park 29, segons informa Decanter. En total, han estat robades centenars d’ampolles, en dos cops que mostren com els lladres continuen fixant-se en els vins amb els preus més elevats com a objectius per a les seves operacions.

Més de 600 ampolles robades

En el cas de Kracher Fine Wine, sembla que van ser robades entre 600 i 700 ampolles i que, tal com explica el seu director a ‘Decanter’, els lladres “sabien exactament què buscaven”. Un altre mitjà, ‘Wein.Plus’, ha publicat una llista detallada de les ampolles que van ser sostretes de la botiga, que inclou noms tan coneguts com Châteaux Latour i Lafite Rothschild. Aquest cop, a més, no és l’únic que hi ha hagut darrerament a Àustria, que ha patit diversos robatoris a comerciants de vi durant el darrer any.

Celler del Restaurant Atrio on també es va produir un valuós robatori de vins | Foto: Atrio

Els lladres coneixen perfectament els vins

Pel que fa al restaurant Park 29 d’Oslo, els lladres es van endur més de 250 ampolles de vins de gran qualitat que, segons l’establiment, tenien un valor aproximat d’entre 100.000 i 160.000€, tot i que encara no han acabat de fer els càlculs. Una vegada més, tot fa pensar que els responsables coneixien perfectament quins vins hi havia al restaurant i quins eren els més valuosos. Com a Àustria, Noruega també ha vist com diversos restaurants patien robatoris de vi durant els darrers mesos.

Dos casos més d’una llarga llista

Els robatoris de vins de gamma alta, doncs, continuen sent un problema a tota Europa. A l’estat espanyol mateix, de fet, durant els darrers anys també s’han viscut alguns casos sonats com el que va patir l’Atrio, a Cáceres. En aquest cas, però, els responsables, que s’havien endut més d’un milió i mig d’euros en ampolles de vi, van ser capturats per la policia poc després.

Més notícies
Detingut a Eivissa un home que regava el cotxe amb cava que havia robat
Comparteix
L'home havia robat dues ampolles de cava i un ordinador portàtil d'un hotel de Santa Eulària
Celler de Atrio on es va produir el robatori dels vins
El tribunal manté a presó els lladres de vins de l’Atrio pel “risc de fuga”
Comparteix
La parella va endur-se un botí de més d'un milió i mig d'euros
El celler del restaurant Coque, a Madrid, ha estat l'escenari d'un robatori d'ampolles per valor de 150.000€ | Restaurante Coque
Roben 150.000€ en vi d’un conegut restaurant de Madrid
Comparteix
Els lladres s'han endut 132 ampolles, algunes de les quals tenien un alt valor sentimental pels propietaris
Rebenten els vidres d’una botiga de vins de Barcelona i roben només caixes del vi independentista
Comparteix
Els lladres han entrat aquesta nit i no s'han emportat ni l'ordinador ni els pocs diners que hi havia a la caixa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa