VadeVi
Dos màgnums de Dom Pérignon de 1966, a subhasta
  • CA

Dos màgnums de Dom Pérignon se subhastaran en poques hores a la casa Dreweatts de Berkshire, a Anglaterra. Segons informa ‘Falstaff’, s’espera que cadascuna d’aquestes ampolles, de la collita de 1966, assoleixi un preu que se situï al voltant dels 900 €, honoraris a banda.

Subhastats per separat perquè més gent pugui tastar-los

Si els dos Dom Pérignon se subhasten per separat és, segons afirma la mateixa casa de subhastes, “per donar l’oportunitat a més d’una persona de beure’ls”. D’ençà que van ser embotellats, aquests xampanys provenen d’una col·lecció privada i han estat emmagatzemats en condicions de celler, de manera que s’espera que estiguin perfectament conservats per al gaudi dels qui tinguin els diners i la sort de poder-los tastar.

Un nom relacionat amb el luxe

Dom Pérignon continua sent, el dia d’avui, una marca relacionada directament amb el luxe. Produït per Moët & Chandon amb un nombre d’ampolles que sempre es manté en secret, però que es calcula en uns cinc milions d’ampolles, fins al dia d’avui només s’han produït 45 anyades, embotellades sempre en unes ampolles molt característiques i que fan que aquest xampany sigui conegut arreu del món.

Aquest xampany rep el seu nom del monjo benedictí francès Pierre Pérignon, a qui s’atribueix la invenció del mètode xampanyès per a l’elaboració de vins escumosos. En el cas de la collita de 1966, una nota de tast de Dominique Foulon del febrer de 1993 afirma que es tracta d’un vi “rotund, vinós, amb tocs de fusta. Mostra una personalitat mineral i fumada al nas. Al paladar evoca una barreja de vainilla amb gingebre i albercoc sec, i present a un final exquisit, llarg i arrodonit”.

Una subhasta que inclourà altres productes molt especials

A més d’aquests dos màgnums tan especials, la subhasta, que tindrà lloc el pròxim 23 de febrer, també inclourà altres productes d’una exclusivitat semblant, com ara una caixa de Château Gruaud Larose 2eme Cru Classe, Saint-Julien, que s’espera que es vengui per fins a més de 4.700 euros, i també sis ampolles de 2020 Domaine François Raveneau, Chablis Premier Cru, Butteaux, que la casa de subhastes Dreweatts espera que superin els 4.200 euros.

Més notícies
Washington acull una nova subhasta de vins  | Foto: GeAuction
Washington recapta 4 milions de dòlars en subhastes de vins
Comparteix
L''Auction of Washington Wines' destinarà l'import a enfortir la indústria vitivinícola de l'Estat nord-americà
L'Estació Espacial Internacional
El “vi de l’espai” se subhasta i s’espera que arribi al milió de dòlars
Comparteix
Una de les ampolles que va envellir 14 mesos a l'Estació Espacial Internacional acabarà a la casa Christie's
La casa Sotheby’s subhastarà l’estoc de vins del Bulli a l’abril
Comparteix
El preu estimat del fons és d'entre 1,1 i 1,6 milions d'euros i els beneficis aniran destinats al projecte del BulliFoundation
Foto: Legal Today
Una subhasta benèfica de raïm recapta uns 10 mil euros
Comparteix
Vallformosa s'endú la venda amb 1,30 euros per cada quilo de montònega de la zona del Pla de Manlleu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa