VadeVi
L’Acadèmia de Poda fa un pas més i s’integra en la nova ‘Comunitat de Poda’

L’Acadèmia de Poda forma i especialitza, des de 2014, en mètodes i tècniques sobre poda de respecte. Ha guiat cursos a Catalunya i a tota la península amb una metodologia que destaca per la seva orientació a la longevitat de la planta i l’equilibri, considerant la salut de la vinya més enllà de la producció o la relació grau, acidesa i pH. Les últimes notícies al respecte fan un pas més, i s’integrarà en la nova Comunitat de Poda que estarà formada per experts en la matèria amb l’objectiu de generar valor al sector del vi.

Els cursos de poda ensenyen a millorar la salut del cep | Foto: Acadèmia de Poda

Aquesta acció, finançada per Acció, estarà coordinada per INNOVI i funcionarà a través de convocatòria de trobades periòdiques d’experts per compartir inquietuds, reptes, necessitats i impressions.

La Comunitat de Poda, expliquen des d’INNOVI, s’estructurarà en grups de treball que generaran informes, propostes i recomanacions per abordar les diverses problemàtiques i reptes que afecten el sector vitivinícola. Aquests grups, diuen, seran la base per a desenvolupar noves propostes de projectes I+D+i destinats a “cobrir les necessitats del sector i a seguir augmentant el coneixement entorn de la poda”.

Un congrés anual i un observatori fenològic

Entre els objectius destacats del projecte també destaquen l’interès per la realització d’un congrés anual, on convidarien a generar debat experts nacionals i internacionals, així com l’establiment d’un observatori fenològic amb la col·laboració de tot el sector vitivinícola. Aquests esdeveniments pretenen enriquir els debats sobre la poda i les seves implicacions agronòmiques.

Tot plegat, amb l’objectiu de “reforçar la capacitació i la metodologia del procés productiu“, detallen, tot millorant la competitivitat de les empreses del sector i contribuint a la creació de vinyes de major qualitat i longevitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa