VadeVi
Condemnen a presó els dos lladres d’ampolles del cop milionari a l’Atrio
  • CA

Els dos lladres d’ampolles responsabes del cop milionari a l’hotel-restaurant Atrio han estat condemnats a presó. Aquest dilluns, l’Audiència Provincial de Càceres, a Extremadura, ha dictat una sentència de quatre anys i mig de reclusió per a Constantin Gabriel Dumitri i quatre per a la seva còmplice, Priscila Lara Guevara. Així, podríem estar arribant al final d’un cas espectacular que va començar quan, l’octubre de 2021, els dos condemnats es van endur 45 ampolles del celler del restaurant, que tenien un valor de més d’un milió i mig d’euros. Tot i això, la sentència no és ferma i encara s’hi podrien interposar recursos.

Una indemnització de més de 750.000€

L’Audiència considera que Dumitru, neerlandès d’origen romanés de 47 anys; i Guevara, mexicana de 29 anys, són culpables d’un delicte de robatori amb força en un establiment obert al públic amb una gravetat especial. Així, també els condemna a indemnitzar de manera conjunta i solidària els propietaris del restaurant amb més de 750.000€, la quantitat que José Polo i Toño Pérez van rebre de la seva companyia asseguradora en el moment del robatori.

Celler de Atrio on es va produir el robatori dels vins

Un robatori premeditat

El tribunal considera provat que tots dos es van posar d’acord perquè Guevara s’allotgés a l’hotel el 26 d’octubre de 2021, fent servir un passaport fals i duent només com a equipatge una motxilla buida. A continuació, Dumitru va entrar a l’hotel per sopar amb ella i dormir-hi sense registrar-se. Després del sopar, van fer una visita guiada a l’hotel i es van dirigir a l’habitació. Passades les dues de la matinada, Guevara va demanar una amanida al servei d’habitacions, estona que Dumitru va aprofitar per robar la clau del celler i endur-se’n 45 ampolles. A les 5 de la matinada, tots dos van abandonar l’establiment amb el botí.

Més notícies
Celler de Atrio on es va produir el robatori dels vins
Cas tancat pel robatori milionari a l’Atrio
Comparteix
Una de les referències furtades, el Château d'Yquem de 1806, estaria valorada en més de 300 mil euros
Celler de Atrio on es va produir el robatori dels vins
El tribunal manté a presó els lladres de vins de l’Atrio pel “risc de fuga”
Comparteix
La parella va endur-se un botí de més d'un milió i mig d'euros
El vi està esdevenint un objectiu per a molts lladres que munten operacions molt complexes per aconseguir botins elevats
Continua l’epidèmia de robatoris de vins de gran valor
Comparteix
Una botiga de vins austríaca i un restaurant noruec n'han estat les darreres víctimes
El celler del restaurant Coque, a Madrid, ha estat l'escenari d'un robatori d'ampolles per valor de 150.000€ | Restaurante Coque
Roben 150.000€ en vi d’un conegut restaurant de Madrid
Comparteix
Els lladres s'han endut 132 ampolles, algunes de les quals tenien un alt valor sentimental pels propietaris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa