VadeVi
Les caves més exclusives del món obren portes durant 5 dies aquest estiu

Entre els propers 22 i 26 de juny, i només per segona vegada des de l’inici d’aquest projecte, les caves més exclusives del món obriran les portes. Situades a l’arxipèlag d’Åland, a Finlàndia, són propietat dels productors francesos de xampany Veuve Clicquot, i aquest estiu, com a part d’un estudi en curs, alguns afortunats podran veure amb els seus propis ulls els diversos processos d’envelliment que hi tenen lloc.

L’illa Silverskår és una petita roca amb unes quantes cabanes de fusta a mig camí entre Hèlsinki i Estocolm. Al costat de les seves costes, però, hi ha una volta submarina on, des de fa més de 10 anys, Veuve Clicquot guarda diverses anyades per veure com evolucionen. Aquest experiment va ser causat pel descobriment, el 2010, d’un vaixell enfonsat al mar Bàltic el 1840 i que contenia gairebé 50 ampolles d’aquest celler francès. Guardades en la més absoluta foscor i a una temperatura baixa constant i una pressió equilibrada, van desenvolupar uns sabors excepcionals.

Aquestes ampolles, trobades en un naufragi de 1840, són l'origen d'aquest gran projecte de caves submarines | Veuve Clicquot
Aquestes ampolles, trobades en un naufragi de 1840, són l’origen d’aquest gran projecte de caves submarines | Veuve Clicquot

Un projecte espectacular

Després d’això, la propietària de Veuve Clicquot, el gegant Louis Vuitton Moët Hennesssy (LVMH), va decidir crear aquestes caves al fons del mar. Des d’aleshores, en un estudi que es vol dur a terme durant quaranta anys com a mínim, dos lots d’ampolles iguals es guarden en condicions molt diferents. El primer és en un indret tradicional: les caves de Veuve Cliquot, una pedrera de guix sota la ciutat francesa de Reims. El segon, en canvi, és en una àmplia cambra submarina prop d’on es va enfonsar el vaixell, a 40 metres sota el mar, amb baixa salinitat i una temperatura de 4ºC.

Una experiència exclusiva

Durant el temps que ha passat, les universitats d’enologia tant de Reims com de Bordeus han anat prenent mostres dels vins per veure com evoluciona. Ara, però, i per primera vegada, es farà un tast amb públic. Serà aquest estiu, durant les celebracions del solstici d’estiu, i serà una experiència de luxe. El viatge començarà a la Maison Veuve Cliquot, on els convidats dormiran a l’Hotel du Marc, un castell privat amb degustacions i sopar. Després, amb avió i vaixell, els convidats, només 28, aniran fins a Silverskår acompanyats del cellerer Didier Mariotti.

Un cop allà, es podran tastar els quatre xampanys que formen part de l’estudi de les caves submarines: Brut Yellow Label, el mateix però en magnum, el 2004 Vintage Rosé i el Champagnes Demi-Sec. A més, els participants també podran fer submarinisme amb l’equip que va descobrir el vaixell enfonsat i també de sopars amb alguns dels xefs més coneguts de França i Finlàndia. Tot plegat, a un preu que no es coneix però que se situa en les cinc xifres. Tot inclòs, això sí.

Més notícies
El món és ple de trens de luxe que ofereixen experiències completes que incouen una faceta enològica molt important | The Royal Scotsman
Set viatges en tren de luxe per a amants del vi
Comparteix
Del Tren Presidencial de Portugal a l'Orient Express, el món és ple de trajectes on viure una experiència única
La Luxury Travel Guide tria Llopart com a millor Experiència Enoturística de l’any 2017
Comparteix
La guia reconeix l'oferta de Llopart dins l'enoturisme de luxe a tot al món
Copa de vi escumós rosat | Jordi Play
Les principals fortunes catalanes del món del vi
Comparteix
Una trentena de les persones més riques de l'Estat tenen en propietat o participació en cellers
Hotels amb DO: luxe i vi a Barcelona
Comparteix
El Gremi d’Hotelers de Barcelona i l’INCAVI posen en marxa la quarta edició d’aquesta activitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa