VadeVi
El vi és un dels productes més robats durant les festes
  • CA

El vi, juntament amb la resta de begudes alcohòliques, són entre els productes que més es roben a l’estat espanyol durant les festes de Nadal. Així ho conclou una enquesta entre els principals directors de seguretat, duta a terme per l’associació de fabricants i distribuïdors AECOC i Checkpoint Systems durant el 25è Congrés AECOC de Pèrdua Desconeguda, un dels punts de trobada més importants de professionals d’aquest ram en l’àmbit estatal.

Gràcies a aquesta enquesta, podem saber quins són els productes més vulnerables dins del sector de la venda al consumidor final durant aquestes properes setmanes. Els furts i robatoris són petits actes il·legals a què tot tipus d’establiments, dels més grans als més petits, s’enfronten cada dia, i que poden arribar a suposar pèrdues econòmiques molt importants.

Pèrdues superiors als 1.500 milions d’euros anuals

L’anomenada “pèrdua desconeguda” va tenir un impacte de 1.515 milions d’euros a tot l’Estat l’any 2021, segons un estudi d’AECOC i Deloitte presentat durant el mateix congrés. En aquesta categoria s’hi inclouen errors administratius (31%) però també els furts externs (54%) i interns (15%) que, en total, suposen un valor equivalent al 0,75% de les vendes totals dels comerços.

Els supermercats han incrementat les vendes de vins
Els robatoris ocasionen pèrdues econòmiques molt importants

D’altra banda, segons el ministeri espanyol de l’Interior, durant el primer semestre de 2022 es van produir 306.269 furts, un 44,6% més que en el mateix període de l’any passat, un augment notable que duu el furt a ser el delicte més habitual a l’estat. És per això que, sovint, molts venedors decideixen protegir les seves mercaderies més vulnerables o més robades, però cal saber quines són.

El vi, “un clàssic” dels furts nadalencs

De fet, quins són els productes més robats canvia no només segons el context socioeconòmic de cada lloc sinó, també i especialment, segons l’estació de l’any. Si bé en general a nivell de l’estat espanyol els articles més robats són els productes de bellesa, els accessoris de mòbils, els aliments frescos i els vins i les begudes alcohòliques, l’enquesta conclou que aquests darrers són “un clàssic” dels mesos d’hivern a causa de les festes i les vacances, que augmenten el consum d’alcohol, principalment entre el públic més jove, i també els furts.

Més notícies
El celler del restaurant Coque, a Madrid, ha estat l'escenari d'un robatori d'ampolles per valor de 150.000€ | Restaurante Coque
Roben 150.000€ en vi d’un conegut restaurant de Madrid
Comparteix
Els lladres s'han endut 132 ampolles, algunes de les quals tenien un alt valor sentimental pels propietaris
Constantin Gabriel Dumitru gravat per les càmeres d'Atrio durant el robatori
Tanquen la investigació del robatori d’1,6 milions d’euros en vi a Cáceres
Comparteix
Una 'miss' mexicana i un lladre expert van ser els autors d'una operació de pel·lícula
Algunes de les ampolles històriques descobertes al restaurant Rodero de Pamplona durant l'endreça del magatzem | Noticias de Navarra
Troballa sorprenent a Pamplona: un tresor líquid sepultat durant anys
Comparteix
Les ampolles més antigues són de 1925 i n'hi ha algunes de collites considerades excel·lents
La Generalitat es marca com una prioritat reduir robatoris, furts i danys en l’àmbit rural
Comparteix
El programa impulsa el contacte permanent i directe amb les possibles víctimes i estableix patrulles de proximitat rural

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa