VadeVi
El sommelier virtual revoluciona el futur del vi

El portal MaridajePerfecto, ha presentat fa poc el seu sommelier virtual, una eina d’intel·ligència artificial (IA) que creuen que serà tota una revolució en el món del vi. Creada gràcies a OpenAI, el seu objectiu és, diuen, ajudar els amants del vi a millorar les seves experiències enogastronòmiques, trobant el maridatge ideal per a cadascun dels seus plats.

Un algoritme amb informació sobre els vins de tot l’Estat

El sommelier virtual ha estat ‘alimentat’ amb informació sobre els vins i les regions vitivinícoles de l’estat espanyol i els cellers que hi ha, a més de dades sobre les denominacions d’origen, tot per permetre a l’algoritme seleccionar el vi perfecte per a cada plat. Un recurs que vol ser complet i accessible per a tots, ajudant a persones que potser no tenen prou coneixements sobre el vi a trobar la combinació ideal. Amb això, MaridajePerfecto vol posar-se al capdavant de l’ús de la darrera eina tecnològica de moda i que ha donat tantes sorpreses com ha aixecat preocupacions a molts sectors.

MaridajePerfecto ha desenvolupat un 'sommelier' amb IA per recomanar maridatges amb vins de tot l'Estat
MaridajePerfecto ha desenvolupat un ‘sommelier’ amb IA per recomanar maridatges amb vins de tot l’Estat

Un servei que vol apropar els millors maridatges a tota la població

Col·laborant amb un de les empreses més importants de la intel·ligència artificial, aquest servei és actualitzat contínuament per ser el més acurat possible i donar sempre la millor resposta. A més, és clar, també pot aprendre i millorar les seves recomanacions amb l’ús. L’eina, a més, és totalment gratuïta, de manera que qualsevol la pot fer servir i tenir la millor informació possible sobre els vins de l’estat i les recomanacions d’un ‘expert’ encara que no tingui gaire idea de vins.

Tota una revolució, segons els seus propietaris, que permetrà que qualsevol pugui fer maridatges d’altíssima qualitat i descobrir nous sabors. Caldrà saber quina és l’opinió dels sommeliers humans, professionals qualificats, sobre una eina que, a priori, sembla que ofereix fer la seva feina de manera gratuïta.

Més notícies
Els tres finalistes, amb el català Toni Albiol en tercera posició | Foto: ACS

Àlex Pardo, del Coque, millor sommelier de l’Estat 2023

El candidat català Toni Albiol ha quedat classificat en tercera posició del concurs d'enguany
:  - Mobile
Millors sommeliers de Catalunya 2023 amb la Consellera Teresa Jordà i la presidenta de l'ACS Anna Vicens | Foto: ACS

Toni Albiol, proclamat millor sommelier de Catalunya 2023

Anna Casabona i Marta Cortizas han quedat en segona i tercera posició del concurs que organitza anualment l'Associació Catalana de Sommeliers
:  - Mobile

Vols aprendre a fer cartes de vins i maridatges? Aquest curs t’interessa

L'Escola d'Enoturisme de Catalunya, en col·laboració amb la DO i el Consell Comarcal, guia una formació des de la Terra Alta
:  - Mobile
El tractor robot d'un projecte d'Eurecat recorre la vinya del Penedès | Gemma Sánchez, ACN

La intel·ligència artificial revoluciona el sector del vi

Els models predictius a la vinya és l'àmbit on més s'ha avançat
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa