El Vívid, el festival d’enoturisme de la Costa Brava, arribarà aquest mes d’abril a la desena edició i ho farà duent una seixantena de propostes a l’Empordà. En una presentació que ha tingut lloc aquest dilluns a Barcelona, la mostra s’ha reivindicat com un esdeveniment consolidat i que és un dels més importants del país en el sector.
Propostes per atreure el públic més jove
Per bé que durant les primeres edicions ha tingut una mitjana de 2.000 assistents, procedents de les comarques gironines (66%) però també de Barcelona (34%), ara el Vívid vol augmentar l’assistència de públic més jove, que és una part molt petita del públic del festival. És per això que ha programat activitats dirigides a aquest col·lectiu, com un ‘brunch’ al nou celler Perelada, un ‘wine sunset’ a la finca Furot del Celler Oliveda o un ‘speed dating’ entre vinyes, entre d’altres.

Un laboratori d’idees i innovació per diversificar l’oferta enoturística
La desena edició del Vívid tindrà lloc entre el primer d’abril i el primer de maig i, seguint amb la tendència marcada durant aquests primers anys, continuarà sent un laboratori d’idees i innovació per diversificar l’oferta enoturística de l’Empordà, amb propostes com un tast en globus aerostàtic o sopars a deu mans amb la Cuina de l’Empordanet.
Tot de propostes singulars impulsades pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i que compta amb el suport del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers, ajuntaments, empreses turístiques del territori i el centenar de membres del club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. Un projecte per impulsar el turisme sostenible i desestacionalitzar-lo fent, per exemple, aquest Vívid durant el mes d’abril.

Les ‘Escapades Vívid’, allotjament i activitats del festival
En aquest sentit, a més de les activitats de tota mena que ofereix el Vívid, també hi ha les ‘Escapades’, paquets que inclouen nits d’allotjament combinades amb les propostes del festival. L’hostal rural de caire medieval Can Xicu de Campany, per exemple, ofereix una escapada ‘enoromàntica’ amb esmorzar inclòs, una ampolla de vi DO Empordà de benvinguda i una experiència enològica a l’Agrobotiga El Parral. A més, també hi ha la possibilitat d’allodjar-se al Mas del Joncar, als Aiguamolls de l’Empordà i fer una visita guiada al jaciment d’Empúries, per conèixer els inicis de la història del vi a la Mediterrània.
Un “triangle virtuós” per oferir enoturisme de qualitat
Després d’un inici molt fort, com ha recordat el president de la DO Empordà, Xavier Albertí, el Vívid s’ha anat estabilitzant per ser “una proposta consolidada” que marida el vi amb el patrimoni natural i l’històric, amb tasts entre vinyes i en llocs singulars; i també amb la gastronomia i el lleure. Tot un “triangle virtuós” per oferir “un enoturisme de qualitat que és el futur” i que vol ser sinònim de l’Empordà.
Les entrades per a aquesta edició del Vívid estan a la venda des d’aquest dilluns mateix i es poden comprar en aquest enllaç.