VadeVi
Treva per als vins europeus que volen entrar al Regne Unit
  • CA

El govern britànic està estudiant endarrerir l’obligatorietat de les etiquetes d’importació per a vins europeus fins el 2024. Tot i que aquesta mesura derivada del Brexit havia d’entrar en vigor el proper 1 d’octubre, l’executiu està repensant la decisió. Això voldria dir que les ampolles de vins i licors de productors europeus podran entrar al Regne Unit amb l’adreça europea de l’importador o negoci alimentari i de l’importador o embotellador durant 15 mesos més.

Copa de vi negre | Saman Taheri, Unsplash

Un augment dels costos

Tal com explica un article a The Drinks Business, aquestes etiquetes identifiquen el negoci legalment responsable dels vins no europeus que entren al mercat comú, i totes les ampolles o envasos l’han de dur. Després del Brexit, la situació al Regne Unit ha canviat, i els vins europeus venuts al país han de tenir una empresa britànica responsable per tal de poder actuar si hi ha cap problema o irregularitat. Això voldrà dir, és clar, que s’hauran de fer etiquetes diferents per a les ampolles del mercat britànic, augmentant-ne els costos especialment si s’han d’exportar quantitats petites o si es fa compravenda al mercat secundari.

La patronal britànica de productors i importadors de vi i licors (WSTA) considera que aquest endarreriment és un greuge per a les empreses que havien fet els deures, especialment tenint en compte que el preu per etiqueta pot haver pujat alguns cèntims i que, davant d’aquesta incertesa sobre el futur immediat, els costos podrien augmentar encara més, cosa que podria perjudicar el comerç internacional. No obstant això, la patronal està a favor de donar més temps a les empreses per assegurar-se que compleixen la normativa quan entri en vigor.

La patronal demana eliminar totalment aquestes etiquetes

D’altra banda, la mateixa WSTA afirma que el govern britànic podria fer servir aquest aplaçament per repassar les etiquetes d’importació no només en el cas de la Unió Europea sinó en general, recordant que és una barrera no impositiva i que, per tant, perjudica els negocis sense reportar beneficis econòmics al Regne Unit.

El Brexit, en aquest sentit, pot ser vist com una oportunitat per eliminar aquest etiquetatge en tots els productes, cosa que la legislació comunitària impedia. Els beneficis serien especialment importants en el sector del vi ja que, a dia d’avui, el 99% del que es consumeix al Regne Unit és d’importació.

Més notícies
Un bar de cava al Regne Unit
Comparteix
El cuiner José Pizarro vol aconseguir que els britànics coneguin millor els escumosos de l'Estat
La mida de les copes pot tenir una influència important en la quantitat de vi que bevem
Copes més petites, la solució definitiva per reduir el vi que bevem
Comparteix
La Universitat de Cambridge ha dut un estudi que conclou que la mesura reduiria un 6,5% el volum consumit
La Federación Española del Vino es mostra molt preocupada pel Brexit
Comparteix
Asseguren que les conseqüències pel sector del vi es començaran a tocar a curt i mig termini
Bolney Estate Wines | Freixenet
Freixenet compra un dels cellers més importants d’Anglaterra
Comparteix
El grup entra al mercat britànic amb una adquisició de què no s'ha fet públic l'import

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa