VadeVi
L’Escola d’Enoturisme continua formant els futurs sommeliers
  • CA

El pròxim dia 7 de febrer de 2023 començarà la 3a edició del curs de Sommelier Professional de l’Escola d’Enoturisme de Vilafranca del Penedès. Aquesta proposta formativa continua després de la “bona rebuda” de les dues primeres edicions que, com explica la directora de l’escola, Ester Garcia, en una conversa amb ‘Vadevi’, es deu gràcies a la “combinació de qualitat i de flexibilitat” que ofereix.

Ester Garcia és la directora de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya
Ester Garcia és la directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

El format semipresencial, “un dels secrets de l’èxit”

“La primera promoció, en plena pandèmia, la vam fer amb 14 estudiants, i a la segona vam omplir totes les places disponibles”, recorda. La setmana passada, precisament, es va celebrar la graduació del darrer curs. De cara al proper, ja tenen força inscripcions. “El format semipresencial“, explica Ester Garcia, forma part de la “fórmula de l’èxit” d’aquesta proposta, apunta la directora.

De les 430 hores, aproximadament un 50% és presencial, a què se suma una part online majoritàriament en format asíncron –és a dir, quan a l’estudiant li va bé– i les masterclass. La primera se centrarà més en l’experiència sensorial –tastos, coneixement del producte…– mentre que la segona aprofundirà en els aspectes teòrics. Aquesta hibridació és especialment atractiva pels professionals del sector, com apunta Garcia. Així, a més de donar possibilitats de combinar la feina i els estudis, el curs també té en compte les temporades altes de l’hostaleria, durant les quals no hi ha classe.

Formació per a restauració, comercialització i comunicació

No obstant això, no només està pensat per a treballadors del sector més vinculats a la restauració sinó també a la comercialització i la comunicació en el món del vi. Una bona mostra n’és la llista de docents, entre els quals hi ha Ferran Centelles, David Seijas, Cèsar Cànovas, Anna Casabona, Lluís Tolosa o Sandra Lozano, són pràcticament tots catalans i alhora de primer nivell en diversos camps vinculats al vi.

Tot plegat, creu la directora del centre, ha fet molt atractiva oferta formativa, especialment “a través del boca-orella, que ha funcionat molt bé”, com també ho ha fet l’homologació de l’Associació Catalana de Sommeliers. Entre el curs de Sommelier Professional i el del Certificat de Professionalitat de Sommelier, de fet, que també ofereix l’Escola d’Enoturisme,la setmana passada van graduar-se 50 persones, que se sumen, és clar, als que van fer-ho en altres cursos del centre.

Alumnes Escola d'Enoturisme
Alumnes recollint la titulació a la seu de l’Enològica de Vilafranca del Penedès | Foto: Escola d’Enoturisme

Les inscripcions al curs es poden fer a través d’un formulari a la pàgina web de l’Escola d’Enoturisme, a més, si es vol contactar amb el centre o sol·licitar més informació sobre la seva oferta docent es pot fer a través del correu electrònic [email protected] o bé trucant al 931 694 102.

Més notícies
Alumnes recollint la titulació a la seu de l'Enològica de Vilafranca del Penedès | Foto: Escola d'Enoturisme
L’Escola d’Enoturisme oficialitza els nous alumnes titulats
Comparteix
Seixanta-cinc estudiants han superat els estudis de 'Promoció Turística, Comercialització i vendes de productes turístics, Sommelieria i Tècnic Superior en Turisme especialitzats en Enoturisme'
L’Escola d’Enoturisme proposa maridatges de territori
Comparteix
Inicia un cicle de cursos que donen protagonisme al producte i productors locals
Sara Pérez impartirà una de les sessions magistrals de l'Escola d'Enoturisme aquest 2022 | WBS
L’Escola d’Enoturisme programa noves classes magistrals entorn el vi
Comparteix
Quatre sessions impartides per ponents de referència del sector, entre els quals David Forer MW i Sara Pérez
Barra de bar | Luca Bravo, Unsplash
Curs de cartes de vins, a l’Escola d’Enoturisme
Comparteix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa