VadeVi
El jutge ordena noves declaracions clau pel cas Reserva de la Tierra

Després de setmanes de diligències, el cas Reserva de la Tierra torna a reviscolar al jutjat. El titular del Jutjat d’Instrucció número tres de Reus, Diego Álvarez de Juan, ha citat pel pròxim 21 de juny a implicats i testimonis que poden ser claus en la continuïtat de les perquisicions. Unes declaracions absolutament imprescindibles per a calcular el volum de la presumpta estafa que Reserva de Tierra hauria fet amb diverses denominacions d’origen del vi català. Un fet que també podria aclarir ramificacions cap altres denominacions d’origen, en aquest cas espanyoles, que podrien haver estat víctimes del mateix frau. En tot cas, les investigacions continuen a Catalunya.

Citació judicial per aquest pròxim 21 de juny | Captura

El jutge ha dictat una resolució, a la qual ha tingut accés Vadevi, per citar els administradors i soci de Bodegas Altza, SL; Viña Tridado, SL i Reserva de la Tierra Frutos, en Felipe Francisco Giménez així com Néstor Giménez Segura, fill de Felipe Francisco. Per altra banda, el jutge també vol escoltar la versió de Topil Tarraco, SL, un celler dedicat a l’envelliment del vi que, segons els Mossos d’Esquadra, hauria participat en la preparació dels embotellaments així com Cellers Mariol. Ara bé, una de les declaracions estrella de la diada serà la de Pedro Orcajada, de l’empresa Adhesivos Orcajada, una de les peces clau, pels investigadors del cas, donat que li haurien confiscat fins a gairebé 60 milions d’etiquetes falses.

Part de l'atestat dels Mossos on apunten que Adhesivos Orcajada hauria imprès gairebé 60 milions d'etiquetes falses/QS
Part de l’atestat dels Mossos on apunten que Adhesivos Orcajada hauria imprès gairebé 60 milions d’etiquetes falses/QS

Unes declaracions esperades

De fet, aquestes declaracions estaven previstes pel 24 de maig, però el jutge les ha posposades per raons tècniques i organitzatives. Al capdavall, són diligències fonamentals per poder esbrinar i contrastar la versió dels investigadors que acusen Reserva de la Tierra d’omplir milers d’ampolles fent veure que pertanyen a prestigioses denominacions d’origen com Priorat, Terra Alta, Tarragona, Catalunya o Montsant. Un frau que, segons els Mossos d’Esquadra, tindria proporcions incalculables. En aquest sentit, els investigadors recorden que ara tracten de seguir el rastre de l’entramat internacional del frau.

Així, els afectats -les diferents DO- esperen a sentir la versió de l’administrador i liquidador de Reserva de la Tierra i el seu fill per poder calibrar els marges del cas. En cas que declarin, perquè fonts jurídiques apunten, que ara per ara, podrien acollir-se al seu dret de no declarar. Per altra banda, una de les intervencions estrelles serà la de Pedro Orcajada, el titular de l’empresa encarregada d’imprimir les etiquetes de les diferents DO a qui la policia considera indispensable per consumar el suposat frau.

Cal recordar que l’empresa Adhesivos Orcajada va ser intervinguda amb milers d’etiquetes i numeracions més enllà de les permeses. El seu titular ja va declarar davant el jutjat de guàrdia a Múrcia, per comissió rogatòria, on té la seu l’empresa. Per altra banda, el Celler Topil Tarraco ha d’aclarir el volum d’envelliment que va entrar de les seves instal·lacions, 273.000 litres, respecte als milions de litres que va tramitar per Reserva de la Tierra. El cas obre una nova dimensió per acurar la gran quantitat de vi que podria haver resultat de l’estafa.

Més notícies
Les instal·lacions centrals de Reserva de la Tierra estan just a l'entrada de les Borges del Camp | Foto: E.V.

Etiquetes poliglotes, la clau internacional del frau del vi de Reserva de la Tierra

Els Mossos van sospitar que milions d'ampolles anaven a l'exportació
:  - Mobile
Instal·lacions de Reserva de la Tierra a les Borges del Camp | E.V.

El fons voltor que ha comprat Reserva de la Tierra vol seguir fent vi amb segell català

Hauria fet els primers contactes amb DO del país per demanar embotellar sota la seva empara
:  - Mobile
Etiquetes confiscades pels Mossos dels distintius falsos de les diferents denominacions d'origen, en una foto de l'atestat policial / Quico Sallés

L’orfebreria de les etiquetes, clau en el frau de Reserva de la Tierra

Una errada en el disseny va fer sospitar als agents dels Mossos d'Esquadra que investigaven el cas
:  - Mobile
L'expropietari de Reserva de la Tierra, Felipe Francisco G., amb el seu advocat, entrant al jutjat de Reus | Foto: ACN

L’expropietari de Reserva de la Tierra es nega a declarar

Aquest dijous 29 de setembre hi havia la primera de les citacions pel cas del presumpte frau | Els propers imputats estan cridats a presentar-se davant el jutge els dies 13 i 14 d’octubre
:  - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 16, 2023 | 21:51
    Gonzalo maig 16, 2023 | 21:51
    Coño! Vino tinto epañó, spanish red wine del bueno.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa