VadeVi
Rubí ha decidit els millors vins joves de l’any
  • CA

El Celler de Rubí provoca l’efecte uau per moltes i diverses raons. És un celler cooperatiu obra del reconegut arquitecte vallenc Cèsar Martinell; una joia modernista que testimonia la vinculació històrica d’aquesta ciutat vallesana amb el món del vi i que ara, des de fa deu anys s’ha recuperat per donar cabuda a activitats vinculades al món cultural, social i també vitivinícola.

Aquest espai icònic de la ciutat ha estat escenari des de la primera edició de tast de vins finalistes dels Premis Vinari; un aliat estratègic que ha permès acollir en un entorn únic i molt singular la jornada d’avaluació definitiva dels productes que competeixen al certamen dels vins catalans.

Enguany, no n’ha estat cap excepció, fins i tot, i així ho vam anunciar fa uns dies, es va arribar a l’acord per duplicar l’experiència i celebrar-hi la tradicional jornada de tast coincidint amb el mes de setembre (es farà dilluns dia 12), i una segona sessió que definiria, abans de l’estiu, el podi de les categories de vins joves.

Tast final vins joves Premis Vinari vins catalans 2022
Tast final vins joves Premis Vinari vins catalans 2022 | Jordi Play

La jornada de tast

El tast final va reunir una vintena de professionals del sector. Enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats i responsables de projectes comercials o botigues de vins, noms destacats que han volcat la seva experiència i coneixement a l’avaluació d’aquells vins que van superar amb millor nota les set jornades de tast inicial.

Hi eren, entre d’altres, el millor sommelier de l’Estat 2022 (i millor de Catalunya 2018), Ferran Vila; el tercer millor de Catalunya, Toni Albiol; el president de l’Associació Catalana d’Enòlegs, Pere Campos; i altres reeixits noms que s’estrenaven en una avaluació de Vinari o que hi repetien com els enòlegs Jaume Àrboles o Gerard Escudé, o els sommeliers Jordi Martínez i el rubinenc Marià Rosàs, participants en les sessions des de la primera edició del concurs.

El panell ha decidit, després de tastar totalment a cegues cadascuna de les 170 referències finalistes, quins són els vins que enguany es distingiran amb medalla de plata, or o gran or en la desena edició dels Premi Vinari de vins catalans.

El Celler de Rubí ha estat decorat amb un gran mural ple d’imatgeria vitivinícola | E.V.

Dilluns 20 de juny se sabran els millors joves

Aquest dilluns 20 de juny a partir de les 10h del matí s’anunciaran quins són els millors vins joves de l’any en un acte que també tindrà el Celler de Rubí com a protagonista.

El nou mural que s’hi ha pintat recentment representant diverses imatges vinculades amb el sector vitivinícola farà de fons d’un petit acte de comunicació en el qual es donaran a conèixer els millors vins de les següents categories: vins blancs, negres, rosats, escumosos i escumosos rosats joves.

Més notícies
Els vins joves dels Vinari s’enfronten avui a la gran final
Comparteix
Aquest dilluns 13 de juny, el Celler de Rubí acull la jornada d'avaluació de les categories joves que definirà els guanyadors de l'any
Fotogaleria | Les millors imatges dels Premis Vinari d’Enoturisme
Comparteix
El concurs que premia els millors projectes, experiències i entitats del turisme del vi de Catalunya ha donat a conèixer els guardonats aquest dijous 9 de juny al Penedès
El jurat dels Premis Vinari, peça clau del concurs de vins catalans
Comparteix
Enguany, per primer cop, s'ha superat la xifra dels cent professionals que han avaluat els vins | També s'ha obert les portes a estudiants i aficionats del vi perquè visquessin l'experiència de "fer de jurat per un dia"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa